"Ima mnogo spekulacija, ne znam ništa o tome": Lajčak o navodnom odlaganju mera Prištine za još tri meseca

Lajčak je završio sastanak sa Srbima na KiM i uputio se ka Beogradu

  • 1
Aleksandar Vučić Miroslav Lajčak Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je posle sastanka u severnom delu Kosovske Mitrovice da je sa predstavnicima Srpske liste razgovarano o svim važnim temama.

Lajčak je sastanak sa predstavnicima Srba na Kosovu ocenio kao veoma važan, prenosi Kosovo onlajn.

- Veoma vazan sastanak za nas sa predstavnicima Srba na Kosovu. Imali smo razgovore o svim važnim temama i nastavljamo put ka Beogradu - rekao je Lajčak novinarima nakon sastanka.

Lajčaka su novinari pitali da li je istina da su on i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan tražili od Prištine da primenu odluke o tablicama i dokumentima odloži za tri meseca.

- Ima mnogo spekulacija ne znam ništa o tome - odgovorio je Lajčak.

Novinarima se posle sastanka obratio i specijalni izaslanik SAD za Balkan Gabrijel Eskobar, koji je izrazio nadu da će nakon sastanaka koje će imati kasnije danas u Beogradu moći da saopšti više detalja.

"Želim samo da kažem da smo razmotrili zabrinutost gradonačelnika. Naša misija se nastavlja u Beogradu. Nadam se da ćemo biti u mogucnosti da damo saopštenje u Beogradu kasnije danas", rekao je Eskobar.

Lajčak i Eskobar su danas u severnom delu Kosovske Mitrovice razgovarali sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem, kao i sa gradonačelnicima četiri opštine na severu Kosova. Sastanku je prisustvovao i americki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer.

Lajčak i Eskobar su se juče u Prištini sastali sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem, kao i sa predstavnicima opozicionih stranaka u parlamentu u Prištini.

Nakon sastanka sa predstavnicima Srpske liste i gradonačelnicima dvojica diplomata putuju za Beograd, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dosta bre

    25. avgust 2022 | 17:30

    To ti verujem da ti nista o tome znas tako i delujes kad sedite kao izgubljeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA