Da li će 1. septembar biti normalan dan?

Vučić kaže da ne očekuje da 1. septembra može da se dogodi nešto po pitanju odluke Prištine o preregistraciji, ali može u vezi sa dokumentima

  • 5
Zatvoreni prelazi Brnjak i Jarinje Printskrin: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne očekuje da 1. septembra može da se dogodi nešto po pitanju odluke Prištine o preregistraciji vozila, ali da kada je reč o dokumentima može i tog dana ukoliko Albanci ne prihvate da Srbi sa srpskim ličnim dokumentima mogu da uđu i izađu sa KiM.

Vučić je u Osečini tako odgovorio na pitanje novinara da li očekuje da će 1. septembar biti normalan dan, kakvo su očekivanje izrazili specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i specijalni predstavni SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

- Sem kuknjave u celoj Srbiji za teškim rancima i skupim udžbenicima što je već onako ritualna kuknjava i laganje sveopšte, ne mislim da bilo šta može da se dogodi 1. septembra jer to je pitanje vremena, ta preregistracija koju oni nameravaju traje dva meseca - rekao je Vučić.

Međutim, naveo je da kada je reč o dokumentima može i tog dana ukoliko oni ne prihvate da Srbi sa srpskim ličnim dokumentima mogu da idu svojoj kući na KiM i da odatle odlaze u centralnu Srbiju.

- Nadam se da barem to možemo da uradimo, a ovo sve drugo skeptik sam i prosto ne vidim prostor za napredak, ne vidim šansu, ali naše je da damo sve od sebe, da se borimo i pokušavamo da pronalazimo kompromisna rešenja, ali video sam i sinoć koliko je to teško - rekao je Vučić koji se, inače, juče sastao Lajčakom i Eskobarom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatko🐏ustasko kopile

    26. avgust 2022 | 15:19

    Zbog arnauta na balkanu nema mira

  • Siptari horde sa kavkaza

    26. avgust 2022 | 15:18

    Tu nato fasisti demostriraju silu

  • RainbowUnicorn

    26. avgust 2022 | 23:53

    Ove reči daju nadu, ovde ne morate da budete ratni huškači. Niko neće rat, a valjda neće ni Kurti i Vučić. Pa umirite dušu i dosta ovih glasnih fašizama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA