≫ 

Predstavnici Prištine o dogovoru sa Beogradom: "Reciprocitet da bude duh rešenja"

Kurti je potvrdio da Priština neće uvoditi ulazno-izlazne dokumente za građane sa ličnim kartama koje je izdala Srbija

  • 3
Belgium NATO Kosovo Foto: Tanjug/AP

Predstavnici privremenih prištinskih institucija oglasili su se večeras povodom postignutog dogovora Beograda i Prištine o ličnim dokumentima, koji oni tumače kao primenu principa reciprociteta.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti napisao je na Tviteru da "reciprocitet treba da bude duh principijelnih rešenja".

Kurti je potvrdio da Priština neće uvoditi ulazno-izlazne dokumente za građane sa ličnim kartama koje je izdala Srbija, dodajući da građani sa ličnim kartama koje je izdala Priština sada mogu "slobodno da putuju u Srbiju".

Zahvalio je visokom predstavniku EU Žozepu Borelju, predstavniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku, specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru i ambasadoru SAD u Prištini Džefriju Hovenijeru na njihovom doprinosu.

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani napisala je na Fejsbuku da će Priština, kako je navela, "nastaviti svoju posvećenost ka međusobnom priznavanju".

Ona je takođe zahvalila SAD i EU na podršci.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moje čestitke za vaš rad i borbu

    28. avgust 2022 | 09:12

    Vi se bolje borite za svoju nezavisnost od ovih naših koji navodno brane otimanje KiM a sve rade u vašem interesu, nažalost

  • Ekica

    28. avgust 2022 | 00:42

    Ada ja sam stalno na kosovu..sa albancima bi se mi sve dogovorili da nije Amerike...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA