≫ 

Dragan Marković Palma dobio ulicu u Paraliji u Grčkoj

"Jedini Srbin koji je dobio ulicu u jednoj stranoj državi za života" - ukazuju iz njegovog kabineta

  • 9
Dragan Marković Palma Foto: Nikola Tomić

U Paraliji u Grčkoj jedna ulica je nazvana po Draganu Markoviću Palmi, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Naime, Skupština grada Katerini odlučila je da od 29. avgusta jedna ulica u Paraliji bude nazvana po Draganu Markoviću, a tablu sa imenom na prigodnoj svečanosti otkrili su gradonačelnik grada Katerini Konstantinos Kuokodimos na čijoj teritoriji se nalazi ova ulica duga 6,5 kilometara i Dragan Marković Palma.

Svečanosti su prisustvovali odbornici grada Katerini i članovi srpske delegacije u poseti Grčkoj.

- U Grčkoj je veoma teško da neko ko je strani državljanin dobije ulicu i taj koji pokrene tako nešto mora biti veoma hrabar. U slučaju Dragana Markovića Palme, on jeste iz druge države, ali ta država je veliki prijatelj Grčke. Pre svega iste smo vere i čuvamo istu tradiciju, porodicu, veru i domovinu. Brate Dragane uradili smo najmanje što smo mogli za tebe. Ti si zaslužio ulicu u ovom delu Grčke  - rekao je obraćajući se prisutnima gradonačelnik Katerini Konstantinos Kuokodimos.

Ukucate "Ulica Dragana Markovića Palme" i stižete do plaže

- Ime ove ulice delim sa građanima Srbije, sa svima onima koji dolaze na odmor u regiju Pierija čiji je glavni grad Katerini. U svetu ima ulica čija imena nose Srbi poput Karadjordja, Nikole Tesle, Kralja Petra Prvog Karađorđevića , Milutina Milankovića, ali ja nisam velikan kao oni, ali sam možda jedini Srbin koji je dobio ulicu za života i to je mnogo jače nego kada neko dobije ulicu posthumno - rekao je Marković.

Marković je rekao i da sada oni koji prvi put dolaze u ovaj deo Grčke mogu da u navigaciji ukucaju "ulica Dragana Markovića Palme" i stići će do plaže.

On je zahvalio grčkoj vladi i premijeru Micotakisu što Grčka ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i što pomaže Srbiji na evropskom putu.

- Neko ko dobije ulicu u svetu, prvo treba da bude priznat u selu u kome živi, u gradu u kome živi, a ja u poslednjih 7 izbornih ciklusa dobijam u selu Končarevu gde živim preko 90 posto glasova, a na poslednjim republičkim izborima moja koalicija je pobedila u Jagodini. I ta pobeda i meni i Ivici Dačiću daje satisfakciju da pomažemo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da vidimo kako da svaki građanin Srbije živi od svog rada i kako da dočekamo i ispratimo zimu možda i bolje od nekih bogatijih evropskih država - istakao je Marković.

Prisutne je pozdravio i predsednik mesne zajednice Korinos gde se nalazi Ulica Dragana Markovića Palme, Joanis Mortanasis, koji je izrazio zahvalnost Draganu Markoviću Palmi.

Ulica Dragana Markovića Palme nalazi se na ulazu u Korinos, kada sidjete sa autoputa i vodi vas do hotela Mediteranian Village u Paraliji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA