≫ 

Obradović za ukrupnjavanje političke scene, Đurđević Stamenkovski pita ko odlučuje, ko je odgovoran, a ko nije

Predsednik Srbije i SNS nedavno je izjavio da mora da dođe do ukrupnjavanja političke scene

  • 0
Boško Obradović Foto: Nikola Tomić

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je saglasan sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem da treba da dođe do ukrupnjavanja na srpskoj političkoj sceni, dok predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski kaže da "neodgovorne i odgovorne" ne može definisati i određivati nijedan pojedinac.

- Imamo previše stranaka, lidera, poslaničkih klubova… Potrebno je da se ukrupne oni koji imaju slične ideologije i programe, jer će jedino na taj način biti bliže njihovom ostvarenju - rekao je Obradović za Telegraf.rs.

On je naveo da je na političkom polju koje drži do porodičnih tradicionalnih vrednosti, ekonomskog patriotizma i rodoljublja već krenulo ukrupnjavanje kroz formu Patriotskog bloka oko Srpskog pokreta Dveri koji danas čini 10 organizacija.

- Tu su Ravnogorski pokret, Uspravna Srbija, Nova snaga Srbije, Pirotska nova snaga, Glas naroda, Ne damo đedovinu, Lekari i roditelji za nauku i etiku, Pravo na izbor, Pokret srpske sabornosti… Sa nama su i prof. dr Branimir Nestorović, prof. dr Aleksandar Lipkovski, prof. dr Đorđe Čantrak i brojne druge ugledne javne ličnosti. Mislim da u tom pravcu širenja patriotskog bloka treba i nastaviti kroz saradnju sa Srpskom strankom Zavetnici, koalicijom NADA, Narodnom strankom…- rekao je Obradović.

On je ocenio da je"Vučićeva podela" na levicu i desnicu potpuno prevaziđena.

Aleksandar Vučić, Štab SNS Foto: Nikola Anđić

- Danas se srpska politička scena deli na globaliste i antiglobaliste, na one koji su spremni da služe interesima EU i NATO po svaku nacionalnu cenu i nas koji smo za suverenu i nezavisnu državu Srbiju u kojoj odlučuju njeni građani i koja je u funkciji naših nacionalnih i državnih interesa, a ne kolonija - rekao je Obradović.

Vučić je nedavno na konferenciji za novinare na kojoj je saopštio ime mandatara rekao i da nam dolazi težak period i da će, kako je rekao, morati da dođe do ukrupnjavanja političke scene, jer će "morati da se odvoje oni koji su odgovorni, a koji su u centru i malo desno i levo od centra od onih koji su krajnje neodgovorni i koji bi uništili zemlju u roku od pet minuta".

- To su krajnji desničari koji su prepuni patriotskih floskula, a bukvalno bi razorili zemlju i oni najveći levičari, tobože veliki liberali, a ustvari ljudi koji bi uništili sve što je nacionalno i državotvorno u našoj zemlji - rekao je tada Vučić.

Milica Đurđević Stamenkoviski Foto: Nikola Tomić

S druge strane, predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski kaže da nije prvi put da predsednik i njegovo okruženje najavljuju teške periode, te ocenjuje da je to postalo sastavni deo njihove komunikacije.

- Što se tiče ukrupnjavanje političke scene, to će zavisi od prilika u zemlji i spoljnopolitičkih previranja koja se budu odnosila na Srbiju. Izdajnike i patriote, neodgovorne i odgovorne ne može definisati i određivati nijedan pojedinac, makar mu politička adresa bila na Andrićevom vencu. To se definiše stavovima u odnosu na najvažnija državna i nacionalna pitanja - rekla je Đurđević Stamenkovski za Telegraf.rs

Srpska stranka Zavetnici je državotvorna opozicija i mi ćemo, bez obzira na činjenicu što nismo deo vladajuće koalicije, biti spremni da podelimo teret i odgovornost pred najvažnijim izazovima za zemlju i narod, poručila je ona.

Ona je dodala da su Zavetnici zabrinuti zbog činjenice da je postignt sporazum sa Prištinom, pre nego što je održana sednica Narodne skupštine po pitanju Kosova i Metohije, što, po njenom mišljenju, pokazuje da vlast samo deklarativno zagovara nacionalni konsenzus, a u praksi ignoriše sve ideje i predloge koji dolaze iz opozicionih redova.

- U takvim okolnostima teško je govoriti o bilo kakvom jedinstvu u odbrani suvereniteta i integriteta države - zaključila je Đurđević Stamenkovski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA