DAČIĆ NIJE ZNAO ZA ISTRAŽIVANJA? Ako je nikl štetan po okolinu, odustajemo!

Premijer Srbije najavio da će tražiti izveštaje o istraživanju i eksploataciji nikla u Srbiji, te da će, ukoliko se ispostavi da su te aktivnosti štetne po zdravlje ljudi, biti zaustavljene

  • 0

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić najavio je da će od nadležnih ministarstava tražiti da mu daju izveštaje o istraživanju i eksploataciji nikla u Srbiji i posledicama po ljude i okolinu. Ministar unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić  kaže da nema dileme da posledice istraživanja nikla treba da budu predmet stručne analize.

Dačić je objasnio da je prvi put za te probleme čuo od Emira Kusturice, koji je prvi i ukazao na pogubnost i štetnost istraživanja i eksploatacije nikla na nekoliko lokacija u Srbiji.

- Tražiću izveštaje o tome kada je to potpisano i o čemu je tu reč. Ukoliko je štetno po okolinu, sigurno je da to ne treba da se radi - rekao je Dačić za dnevni list Blic.

Ministar  unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić najavljuje da će Vlada Srbije pomoć u ovom pitanju tražiti od stručnjaka.

- Stručnjaci moraju da nam ukažu i na prednosti i na mane tog posla da bismo znali da li je veća korist od štete pri obavljanju tih istraživanja, kao i da nam predlože stav. Svaka druga priča je bespredmetna - istakao je Ljajić.

(M. S. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA