"Ćutanje ministarke Čomić o Prajdu apsolutno neprihvatljivo i nedopustivo": Komentar Gorana Miletića na izjavu

Čomić je, na pitanje novinara zašto se nije ranije oglasila povodom mogućnosti otkazivanja Evroprajda, rekla da je stav vlade i njen stav

  • 9
Gordana Čomić, gej parada, LGBT Foto: ATA Images

Koordinator Evroprajda Goran Miletić reagovao je na izjavu ministarke za ljudska i manjinska prava Gordane Čomić da je "stav vlade o Evroprajdu i njen stav", navodeći da nije najjasnije šta to zapravo znači.

Miletić je naveo da nije poznato zašto u vladi smatraju da trenutno nema uslova za održavanje Evroprajda, a još manje je, kaže, jasno šta je stav ministarke o mogućoj zabrani.

Zato smatra da je Čomić dužna da objasni kako se sve ostale vrste skupova uredno organizuju i održavaju, dok, kako kaže, jednom redovnom i miroljubivom skupu preti zabrana.

- Umesto da imamo odgovornog ministra za ljudska prava, čiji je stav polazna tačka za stav vlade o ovoj temi, imamo situaciju da se ministarka u potpunosti povinovala spremnosti nadležnih da krše Ustav i međunarodne konvencije - rekao je Miletić, a navodi se u saopštenju.

Ocenio je da, iako zabrana još uvek nije izrečena, evidentno postoji tendencija da se opstruira održavanje šetnje zakazane za 17. septembar, zbog čega je, kaže, ćutanje ministarke Comić "apsolutno neprihvatljivo i nedopustivo".

Čomić je juče na pitanje novinara zašto se nije ranije oglasila povodom mogućnosti otkazivanja Evroprajda, rekla je da je stav vlade i njen stav.

- O sprečavanju ugrožavanja, unapređenju i zaštitu prava svih drugih manjina u Srbiji, tokom narednih dana, jer za pripadnike svih manjina, i nacionalnih i svih drugih koji su manjina po bilo kom ličnom svojstvu, važi da su ravnopravni građani naše zemlje, oni su naše komšije, naši roditelji, braća, sestre - rekla je Čomić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    6. septembar 2022 | 16:41

    Ova manjina daje sebi mnogo za pravo. Kada bi poštar lajao na svakog psa koji na njega zalaje nikada ne bi zabršavao svoj posao. Ako većina u Srbiji kaže NE, onda je NE

  • 534

    6. septembar 2022 | 16:45

    Da ne bi i mene prozivali za prajd. Prajda biti neće. Prajd ne znači Ponos nego Gordost a Gordost je greh. Bar u Bibliji tako piše. Prema tome, tišina!

  • Killian

    6. septembar 2022 | 17:26

    Nećete šetati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA