• 0
 ≫ 

Vesić: Vučić je u istorijskoj misiji, njegova želja je da se Srbi slože oko najvažnijih nacionalnih pitanja

, Telegraf
 ≫ 

Tu se radi o nezavisnosti Srbije, njenoj samostalnosti, vojnoj neutralnosti, odnosu prema Kosovu i Metohiji

  • 0
Sednica SNS

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Član Predsedništva SNS i narodni poslanik, Goran Vesić, rekao je da su nagadjanja oko toga da predsednik Aleksandar Vučić pravi novu partiju potpuno netačna.

Vesić je na TV Vesti rekao da je to potpuno pogrešna percepcija, i da je predsednik Vučić jedan od ljudi koji su stvorili Srpski naprednu stranku, da ne postoji osoba koja voli Srpsku naprednu stranku više od Vučića.

- Aleksandru Vučiću je važan svaki izborni rezultat koji postigne Srpska napredna stranka, ne postoji osoba kojoj je više stalo do stranke od predsednika. Ono o čemu je zapravo predsednik Vučić govorio jeste politički pokret koji bi okupio različite stranke, kojem bi na prvom mestu bio interes Srbije. Dakle, u tom pokretu bi bile i SNS, ali i druge političke stranke koje bi donosile odluke u interesu Srbije. To znači i one stranke koje su desno i one koje su levo, kao i stranke koje su u političkom centru. Ukoliko imamo desničare to treba da budu srpski desničari, a ne ruski desničari, bez obzira kakva su vam uverenja - rekao je Vesić.

- Ako se neke političke stranke zalažu za Srbiju u Evropskoj Uniji, njihov cilj treba da bude to da žele ponosnu Srbiju u EU, a ne da izgubimo naš identitet i sve naše vrednosti i utopimo se u jednu evropsku masu - rekao je Vesić.

Vesić dodaje da u tom pokretu ima mesta za sve stranke i one koje su levo i one koje su desno, ali za sve njih postoji jedan uslov a to je da nemaju “gazdu” iz inostranstva.

- Bez obzira da li su te “gazde” u Vašingtonu, Briselu, Moskvi ili negde drugde to nama nije potrebno, želimo da imamo srpski pokret da se dogovaramo oko toga šta je najbolje za Srbiju i to je ideja predsednika Vučića - ističe Vesić.

- Predsednik Vučić radi jednu istorjisku misiju, a to je da se Srbi po prvi put u svojoj istoriji slože oko najvažnijih nacionalnih pitanja. Tu se radi o nezavisnosti Srbije, njenoj samostalnosti, vojnoj neutralnosti, odnosu prema Kosovu i Metohiji, kao i odnosu prema Evropskoj Uniji, tu trebamo da nastupamo sa jednim stavom i kao narod koji zna šta hoće. Na kraju još jednom da naglasim, to je jedini cilj i ideja predsednika Vučića - zaključuje Vesić.

Zatvoreni prelazi Brnjak i Jarinje

Printskrin: Kosovo Online

Kurtijevo jučerašnje “ušunjavanje” pokazuje njegov odnos prema severu Kosova i Metohije

Vesić je komentarisao jučerašnju posetu Albina Kurtija na severu Kosova.

Na pitanje da prokomentarše pisanja pojedinih medija da se Kurti tokom jučerašnjeg dana “ušunjao” kako bi posetio sever Kosova, Vesić je ocenio da je Kurti juče demonstrirao kakav je njegov odnos prema severu Kosova.

- Ako je već premijer privremenih institucija, onda on treba da dodje u zvaničnu posetu na Kosovu i Metohiji i da priča sa liderima Srba na severu Kosova i Metohije. Kao što je na primer, mogao da ode i u Goraždevac da položi cveće ubijenoj srpskoj deci. Sve ovo nam govori o tome, koliko Kurti ne razume šta je politika i posao nekoga ko vodi privremene institucije, a to je da ga prihvate svi gradjani i da rešava njihove probleme. Da je pravi premijer, on bi otišao u Kosovsku Mitrovicu i razgovarao bi sa Srbima i pokušao bi da reši otvorene pitanja, a ne da ovakvim postupcima stvara još dodatne nove probleme -  rekao je Vesić.

Vesić dodaje da ako Kurti kao premijer, na jednoj teritoriji konkreto koja je deo Srbije, mora da se “ušunja”, tamo gde žive Srbi jer niko nigde ne želi da ga vidi, onda mora da je problem u njemu.

- Želim samo da napravim paralelu izmedju Kurtija koji se kao premijer privremenih institucija “ušunjava” na sever Kosova, i izmedju Beograda u kojem ravnopravno u okviru inicijative “Otvoren Balkan”, razgovaraju Aleksandar Vučić, Edi Rama, ministri spoljnih poslova Turske i Madjarske, premijer Crne Gore, kao i najviši predstavnici Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Na ovom primeru se upravo vidi razlika izmedju Kurtijeve politike i politike Aleksandra Vučića, jaz izmedju budućnosti i prošlosti - izjavio je Vesić.

Vesić dodaje da je Kurti političar prošlosti koji živi od sukoba, jer ne ume na drugačiji način da opstane na vlasti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA