≫ 

"Duboko sam počastvovan što ste mi baš vi uručili Orden": Vučić odlikovao komandanta Nacionalne garde Ohaja

Sastanak je počeo oko devet sati u zgradi Predsedništva

  • 10

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa komandantom Nacionalne garde Ohaja, general- majorom Džonom Harisom.

Sastanak je počeo oko devet sati u zgradi Predsedništva, a nakon razgovora, Vučić je uručiti Harisu Orden srpske zastave drugih stepena za različite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje između Srbije i SAD.

Predsednik je naglasio da se Haris dokazao kao iskren prijatelj Srbije, a onda podsetio na dugogodišnju saradnju s Nacionalnom gardom Ohaja u okviru unapređenja prijateljstva Srbije i SAD, i saradnje na vojnom planu.

On je rekao da je general svojim radom, trudom i angažovanjem zaslužio odlikovanje, kao i da se dokazao i pokazao kao iskreni prijatelj Srbije.

- Na dužnosti komandanta Nacionalne garde Ohajo general Hars je svojim ličnim zalaganjem značajno doprineo jačanju partnerstva i poverenja izmežu naših oružanih snaga što šruža odsticaj razvoju sveobuhvatnih odnosa Srbije i SAD - rekao je Vučić na ceremoniji odlikovanja.

Haris je rekao da je ovo velika čast da primi Orden, navodeći da mu je duboka čast što ga je primio baš od predsednika Aleksandra Vučića od čoveka, kako je rekao, koji neumorno radi kako bi omogućio da svet postane bolji za sve nas.

- U našoj zemlji se kaže da se poverenje zaslužuje u kapima, a da se može izgibiti u potocima. Ja želim da gradim ovo poverenje - rekao je Haris.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    8. septembar 2022 | 10:04

    Za koje zasluge je gospodin dobio ?? Bombardovanje Srbije? Kakva crna saradnja sa njima,ovde lud zbunjenog

  • mima

    8. septembar 2022 | 11:17

    imam utisak da svi na svetskom nivou dele jedni drugima priznanje, a zasta ??

  • Sta reci

    8. septembar 2022 | 16:14

    A kad ces dati Rami i Kurtiju orden ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA