≫ 

Vučić: Gospodara je mnogo bilo, malo ih se zadržalo

Najavio da će sutra, nakon sednice Nacionalnog saveta bezbednosti govoriti više o situaciji na Kosovu i Metohiji

  • 0
Aleksandar Vučić, Katalin Novak Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Gospodara je uvek bilo mnogo, inostranih nad našim narodom, a malo ih se zadržalo, a koliko će se ovi gospodari zadržati to ćemo tek da vidimo, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o prištinskim vlastima.

Vučić je, na pitanje da prokomentariše izjavu ministra unutrašnjih poslova privremenih vlasti u Prištini Dželjalja Svečlje da je Kosovo nezavisna država i da institucije koje su spremne da budu gospodari svoje zemlje, kao i da imaju saveznike u toj nameri, rekao da je mislio da se stvari u međunarodnom pravnom poretku zasnivaju na poštovanju međunarodnih pravnih normi, Povelje UN, međunarodnih potpisanih sporazuma.

Najavio da će sutra, nakon sednice Nacionalnog saveta bezbednosti govoriti više o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Ukazao je da sutra putuje i u zvaničnu posetu Abu Dabiju, na jedan dan, jer ga posle toga čeka učešće na Samitu procesa Brdo-Brioni u Sloveniji.

- Dobro je da Srbi i svet čuju i vide da neko želi na nečijoj zemlji da gospodari nekim. To je izjava ministra unutrašnjih poslova Prištine, koji je rekao da gospodare i da će da gospodare nad celim Kosovom. Mislio sam da će da kaže nešto o pravu, međunarodnim sporazumima, a on priča o gospodarenju - primetio je Vučić.

Istakao je da je gospodara uvek bilo mnogo, stranih nad našim narodom, a da ih se malo zadržalo, i dodao da ćemo tek da vidimo koliko će se ovi "gospodari" zadržati.

- Mi nećemo da se pozivamo na gospodarenje, već na međunarodno pravo, Povelju UN, Rezoluciju 1244 i podržaćemo naš narod. To je moj odgovor, a dobro je da oni svojom bahatošću, arogancijom pokazuju šta misle o našem narodu i međunarodnom pravu - ukazao je Vučić.

Rekao je da je sinoć upozorio i predstavnike međunarodne zajednice i pregovarače, i rekao da razmisle s čim dolaze u Beograd, jer ovo nećemo tolerisati.

- Za razliku od njih koji prete gospodarenjem poručujemo samo da poštuju međunarodno pravne norme - dodao je on.

Vučić je ujedno izrazio zahvalnost na profesionalnosti komandanta Kfora Ferenca Kajarija, Mađara, koji je, kaže, svojim zalaganjem doprineo smanjenju tenzija 30.jula.

- Hvala mađarskim prijateljima što hoće da nas saslušaju i po tom pitanju -  dodao je Vučić na konferenciji za novinare posle susreta sa predsednicom Mađarske Katalin Novak.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA