≫ 

Vučić u Abu Dabiju: "Mali potpisao važan sporazum. Kad god je teško, možemo da računamo na Emirate"

"Kad god je važno, možemo da se oslonimo na Emirate"

  • 48

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Abu Dabiju sa liderom Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom posle čega su delegacije dveju zemalja potpisale 9 sporazuma.

- Ono što je za nas važno - Beograd na vodi, mnoge investicije, ali ono što je najvažnije, kada god je teško, mi možemo da se oslonimo na Emirate - rekao je Vučić.

- Ministar Mali je potpisao važan sporazum - rekao je predsednik i dodao da je za Srbiju to značajno jer stiže vraćanje dugova. U Emiratima je razgovarano i o energetici, gorućoj temi za ceo svet.

- Sledeća zima biće još gora i mi zbog toga toga strateški radimo na planu za našu energetiku a ne samo za jednu zimu. Potom stiže i rat za hranu u svetu za koji takođe treba da se strateški spremimo pa nam ovakav keš kredit, kojim osiguravamo naše finansije, mnogo znači, naročito od naših prijatelja".

Kako je naveo, "potpisan je sporazum po kome ćemo dobiti milijardu po povoljnoj kamatnoj stopi, čime ćemo obezbediti solventnost i što je ogromna podrska Srbiji", kaže predsednik Srbije.

Kada god je teško Srbija može da se osloni na UAE, potpisan sporazum po kome ćemo dobiti milijardu po povoljnoj kamatnoj stopi, čime ćemo obezbediti solventnost i što je ogromna podrska Srbiji", kaže predsednik Srbije.

Podsetimo, u Palati naroda u Abu Dabiju za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je od juče u zvaničnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, organizovan je svečani doček.

Vučiću je tokom popodneva priređen doček na aerodromu u Abu Dabiju, posle čega je usledila svečana večera koju je u njegovu čast priredio šeik Muhamed bin Zajed.

Šeik Muhamed bin Zajed Vučića je dočekao rečima:

- Dobro došao u svoju drugu otadžbinu!

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomislav

    11. septembar 2022 | 14:22

    Postovani i uvazeni,voleli ga ili ne,ali ga morate postovati Vučića,kao današnji veliki praznik Usekovanje Sv.Jovana?!Bez imalo preterivanja,Aleksandar Vucić,nas predsednik,je spacio naciju,kao niko pre njega!?Vidite,iz Abu Dabija ide odmah u Sloveniju,sa potisanim devet sporazuma.Pazite dobiti milardu dolara,sa minimalnom kamatom,to nas spasava u naredne dve godine?;Plus sto nije istaknuto za ovu priliku.Covek ne staje,bori se kao krt,najpre sa unutrasnjim,a onda i spoljnim teledirigovanim prevarantima,?!Svi u EU drhte od nastupajuće zime u bundama i maksimalnih 19 stepeni,a kod nas je sve umereno,ima,gas,nafta,drva,ugalja...?!Naravoučenije:Kod iskrenih Srba nema zime u zimi?!

  • Lord

    11. septembar 2022 | 13:42

    Nijedan ugovor do sada nije pokazan narodu,ali ni jedan,tako da nam je sve jasno...

  • JadrankaP

    11. septembar 2022 | 14:27

    Velika je sreća što imamo predsednika koji je uvek za korak ispred svih i na vreme odreaguje, da ne bismo došli u krizne situacije. Tako je bilo sa Kovidom, vakcinama, sada sa energentima i hranom... Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA