"Pitajte Eparhiju Srpske pravoslavne crkve": Vučić o odlikovanju Vojislava Šešelja

Kod nas je crkva veoma nezavisna u odnosu na državu - rekao je Vućić

  • 0
Srbija, Izbori 2020, Glasanje, Vojislav Šešelj Foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Srbiji crkva nezavisna od države i da o odlikovanju koje je dobio predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj treba pitati eparhiju koja mu je orden dodelila.

On je to rekao odgovarajući na pitanje hrvatske novinarke posle skupa procesa Brdo-Brioni zasto je Vojislav Šešelj dobio orden Svetog vladike Mardarija, kojim ga je odlikovala Eparhija novogračaničko-srednjozapadnoamerička.

- Vi svaki dan odlikujete one koji su ubijali i o njima filmove pravite na tu temu, a na to niste nimalo osetljivi. A da, ovima vašima su okrenuli tu presudu na tri prema dva- kada ih prvo osude pa ih onda vrate, pa su tako postali junaci - ironično je primetio Vučić.

On je dodao da "nije ni pop, ni vladika ni patrijarh i da mu ne pada na pamet ni da bude".

- Kod nas je crkva veoma nezavisna u odnosu na državu. Ne znam kako je kod vas Hravata, ali mi se sekularnošću svoje države veoma ponosimo - istakao je predsednik i rekao da su te evropske i svetske vrednosti u Srbiji odavno uspostavljene i ustanovljene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA