Vučić se sastao sa izaslanikom Nemačke za države Zapadnog Balkana

Ponovio sam poziciju Srbije u pogledu svih pitanja - naveo je Vučić

  • 2
Aleksandar Vučić, Manuel Saracin Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom Savezne vlade SR Nemačke za države Zapadnog Balkana Manuelom Saracinom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u regionu, kao i o mogućnostima za dodatno unapređenje međusobnog povezivanja i sveobuhvatne saradnje zemalja Zapadnog Balkana, pre svega u oblasti ekonomije.

Vučić je ponovio poziciju Srbije u pogledu svih pitanja na Zapadnom Balkanu, a to su dosledno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta svih zemalja i neprestano angažovanje na svim poljima kako bi se očuvao mir neophodan za dalje jačanje poverenja i svestraniju regionalnu saradnju.

Predsednik je posebno istakao da je Srbija do sada pokazala da je regionalno povezivanje itekako moguće, jer je inicijativa Otvoreni Balkan primer izuzetno dobre saradnje, o čemu svedoči i nedavno održani Samit lidera ove inicijative, kao i Prvi međunarodni sajam Vinska vizija Otvorenog Balkana, koji je u Beogradu okupio veliki broj privrednika iz zemalja regiona, učvrstio postojeća i etablirao nova partnerstva.

Naglasio je da Srbija nastavlja sa politikom ozbiljnog i odgovornog pristupa svim regionalnim pitanjima i da je posvećena političkom dijalogu kao primarnom načinu rešavanja svih izazova, ali i najboljem putu za očuvanje stabilnosti u cilju što bržeg razvoja i napretka svih zemalja u okruženju.

„Upravo zato Srbija ceni i podržava i Berlinski proces kao format koji na konkretan način i putem konkretnih projekata podržava evrointegracije Zapadnog Balkana“, poručio je predsednik i dodao da je Srbija proaktivan učesnik svih foruma koji prepoznaju napore naše i zemalja regiona na evropskom putu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zztop

    14. septembar 2022 | 10:27

    Kako mu to sve uspeva, brzo radi pa se bojim da se ne umori ... ko može više i jače , taj se još nije ni rodio...a jel pisao putinu i bratu siju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA