≫ 

Vučić iz Njujorka o svim aktuelnim temama: "Pokazali smo da je država sposobna da spreči sukobe"

Kako je Vučić istakao, sa Hilom je dosta razgovarao o Kosovu, ali i svim aktuelnim temama

  • 12
Aleksandar Vučić Printskrin: TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nalazi se u Njujorku, gde će boraviti do 23. septembra i učestvovati na 77. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. On je za Pink rekao da je Srbija bila izložena ataku neodgovornih grupa sa svih strana

- Mi smo bili izloženi, kao i danas, ataku neodgovornih grupa sa svih strana. Lica koja su napadala policajce će odgovarati, kao i ona koja su narušavala javni moral skidajući gaće. Država se našla u situaciji da će, kakvu god odluku doneli, 80 odsto ljudi vas podržati, ali to neće reći. Dva sata se svelo na 10 minuta, koliko je trebalo policiji da ih sprovede do Tašmajdana. Dakle, nikakve šetnje tu nije bilo. Kažu, ubedio me Hil?! U šta me ubedio? Da ih policija sprovede kroz park? Pristojnost i predsednička funkcija mi ne dozvoljavaju da ih nazovem bednim lažovima, ali takvi su na političkoj sceni.

Kako je Vučić istakao, sa Hilom je dosta razgovarao o Kosovu, ali i svim aktuelnim temama.

- Tek kada smo završavali razgovor, Hil mi je rekao da još nije doneo odluku da li će da ide na okupljanje ispred Ustavnog suda. I to je sve što smo razgovarali na tu temu. Meni nijedan ambasador ne može da naredi ništa. Ne zato što sam ja jak, a oni slabi, a ja ih sve poštujem, ali morate da držite stav države.

Vučić dodaje da neki ne razumeju da državnicima pojedini ambasadori ne mogu ništa. Kako dodaje, suština je da se drži čvrst stav države.

- Mi smo obezbedili sigurnost. Osim policajaca, nije bilo povređenih. Policajci su naša deca, braća i očevi i niko nema pravo da ih napada, zato će da odgovaraju. U političkom smislu sada je svima jasno da moramo da se izborimo za kult pristojne Srbije.

- Hibridnim ratom pokušavaju da nam narušte tu pristojnost i da naprave haos. To nam rade i strane službe i neodgovorni političari u Srbiji.

- Ja sam zadovoljan jer smo sačuvali bezbednost. Država je pokazala sposobnost da spreči sukobe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😂

    19. septembar 2022 | 22:59

    Jeste. A ja sam sprečio poraz od Italije u košarci i osvojili smo prvenstvo.

  • Milija

    19. septembar 2022 | 22:55

    Ništa on, nastavlja kao da ništa nije bilo.

  • A?

    19. septembar 2022 | 23:04

    Verujete li meni ili svojim očima?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA