Petrović: Antonić mi nije polagao račune!

Potpredsednik Demokratske stranke tvrdi da je sporno pismo koje mu je poslao bivši predsednik UO "Agrobanke" posvećeno kreditima koje je ta banka odobravala u prošlom veku

  • 0

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović demantuje tvrdnje da ga je bivši predsednik Upravnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić izveštavao o poslovanju te banke.

- Netačno je da je Dušan Antonić meni polagao račune o poslovanju "Agrobanke". U potpunosti ostajem kod izjava koje sam, povodom neistinitih navoda, o ovoj temi dao - naveo je Petrović.

On je, povodom pisma koje su preneli neki mediji, saopštio da sadržina pisma nema nikakve veze sa spornim kreditima koji su u javnosti prezentovani kao predmet krivičnog postupka u slučaju "Agrobanka". Pismo je, kako navodi Petrović, posvećeno kreditima koje je "Agrobanka" odobravala u drugoj polovini prošlog veka.

- Pismo mi je poslao gospodin Antonić nekoliko dana posle sastanka zakazanog na njegov zahtev. Na tom susretu gospodin Antonić je izneo gledište da je zakon koji reguliše pitanje dugova po osnovu Pariskog i Londonskog kluba, doveo "Agrobanku", neopravdano, u tešku poziciju i prouzrokovao probleme banke sa "Narodnom bankom Srbije" - naveo je Petrović u izjavi.

Potpredsednik DS-a i nekadašnji ministar poljoprivrede naveo je da je Antonić tada rekao da je taj problem izneo nadležnim organima izvršne i monetarne vlasti, ali da nije naišao, po njegovom mišljenju, na odgovarajuće razumevanje.

Sastanak je, kako je precizirao Petrović, tražio da bi izrazio zabrinutost zbog ogromnog broja građana i firmi koji su vezani za banku.

- Pošto je DS bila najveća stranka u parlamentarnoj većini, a ja sam bio zamenik predsednika stranke, našao je za shodno da me o ovome obavesti. Da bi činjenicama potkrepio svoje gledište, kako je važno da država nešto preduzme, a da bi bila sprečena destabilizacija banke, u pismu se bavio ovim starim kreditima i njihovom sudbinom - tvrdi Petrović.

On je dodao da pismo nema u posedu, ali da je njegovu sadržinu prepoznao kada ga je video u tom dnevnom listu.

(M. S. / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA