ZLOUPOTREBILA SASTANAK: Milanka Karić od EU tražila slobodu za Bogoljuba!

Poslanik vladajuće većine i izvestilac u EU o privatizacijama se, na sastanku sa delegacijom Evropskog parlamenta u Beogradu, van dnevnog reda javila za reč i zatražila da "prestane progon predstavnika krupnog kapitala"

  • 2

Poslanik vladajuće većine i izvestilac u EU o privatizacijama Milanka Karić izazvala je skandal na sastanku sa delegacijom Evropskog parlamenta u Beogradu. U "regularnom" delu izvestilac EP za Srbiju Kacin upozorio da se "više ne sme dešavati da tajkuni s državom dogovaraju monopole".

Karićeva se kao član delegacije srpskog parlamenta javila da govori i van dnevnog reda u ime porodice Karić, zatražila da "prestane progon predstavnika krupnog kapitala", piše "Blic".

List piše da je predsedavajuća Milica Delević pokušala da sastanak vrati u formalne tokove, međutim, Karić je tada zatražila i da se ukine delo "zloupotreba službenog položaja".

Kako se Karić prva javila za reč, prvi stav koji je delegacija Evropskog pokreta čula od predstavnika Srbije praktično je bio poziv za zaštitu Bogoljuba Karića.

U "regularnom" delu sastanka evropski parlamentarci pozdravili su najavu Vlade Srbije da će se bespoštedno boriti protiv korupcije, ali su upozorili da ta borba ne sme da se zaustavi na "pompeznim hapšenjima".

Vladavina prava nije moguća kada postoji sistemska korupcija, izjavio je izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Jelko Kacin na šestom interparlamentarnom sastanku EU-Srbija.

- Potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić preuzeo je veliku odgovornost insistirajući na rešavanju brojnih afera i nadam se da će vlada imati kapaciteta da se izbori sa ovim izazovom, kao i da se ova borba neće zaustaviti na pompeznim hapšenjima političkih protivnika - napomenuo je Kacin.

On je pozdravio najavu kabineta premijera Ivice Dačića da će se bespoštedno boriti protiv korupcije i obećao punu podršku EP naporima Vlade Srbije.

- Ne sme se potcenjivati ni korupcija manjih razmera, ali potrebno je krenuti od vrha - naglasio je Kacin.

Podsećajući na pretpostavku nevinosti, Kacin je kazao da se niko ne sme osuditi preko štampe niti se može najavljivati ko će sutra biti hapšen.

Takođe, Srbija "više nikad ne sme biti u situaciji da se tajkuni s državnim vrhom dogovaraju o uspostavljanju monopola", izjavio je on, navodeći kao primer slučaj privatizacije "C Marketa", o kojoj su se, kako je rekao, dogovarali Miroslav Mišković, Milan Beko i Slobodan Radulović u kabinetu Vojislava Koštunice.

(I. M. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neko

    28. septembar 2012 | 10:40

    kakva sramota! sta ce ona tamo uopste...a i neka zna da ima ljudi koji znaju kome je bogi, koliko i na koji nacin oprao pare....nekim sada 'kontraverznim' biznismenima....pa ga vratite u Srbiju sto pre he he he

  • bogoljub

    28. septembar 2012 | 12:36

    Sastanak je bio otvoren za javnost, ali vas novinar nike bio tamo, kao ni nivinar Blica, ciju ste informaciju prepricali. Milanka je, istina u pogresno vreme, ali odrzala odlican govor u skladu sa stavovima EP. Jedan europarlamentarac je prozvao Blic za obmanjivanje javnosti, a Blic je svojim clankom o Milanki to samo potvrdio. Clanak je vec dostavljen EP kao dokaz ispravnosti gornje teze. Mislim da je obmanama medija i kradji u Srbiji dosao kraj. Verovatno ce vasa cenzura da obrise ovaj post, a ja cu ga onda slati drugim medijima dok se ne pojavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA