• 1

Mirović i Dreksler potpisali Pismo o namerama o pristupanju AP Vojvodine regionalnom Savezu Alpe-Jadran

Predsednik je naveo da je tokom sastanka bilo reči i o razmeni i povezivanju mladih ljudi, istakavši da imamo razvijene ustanove i institute sa stručnim ljudima

  • 1
Igor Mirović Pokrajinska vlada Grac sastanak

Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Vlade Pokrajine Štajerske Kristofer Dreksler potpisali su danas u Gracu Pismo o namerama o pristupanju AP Vojvodine regionalnom Savezu Alpe-Jadran.

„Ovo je velika šansa za AP Vojvodinu da u Savezu i partnerstvu sa jednim od najrazvijenijih regiona Evrope, ali i sa susednim regionima, izgrađujemo institucije i sarađujemo u oblasti privrede, i drugim društvenim oblastima, sa akcentom na obrazovanju i kulturi“, izjavio je predsednik Mirović.

Imamo institucije i ljude koji mogu da pokažu svoje znanje i iskustvo i da drugim pokrajinama u ovom delu Evrope predstave naše potencijale, dodao je predsednik Mirović.
„Nastojimo da sarađujemo sa razvijenijima od nas, i da saradnjom na svim nivoima dođemo do konkretnih projekata i programa koje ćemo ponuditi našim građanima“, naglasio je predsednik Mirović.

Predsednik je naveo da je tokom sastanka bilo reči i o razmeni i povezivanju mladih ljudi, istakavši da imamo razvijene ustanove i institute sa stručnim ljudima.

„Pokrajina Štajerska predsedava Savezu Alpe-Jadran i podržava članstvo Vojvodine, čijim se pristupanjem otvara i mogućnost pridruživanja i za regione iz zemalja Zapadnog Balkana. Pokrajina Vojvodina je ključni partner Štajerske. Želimo da preduzmemo konkretne korake u okviru naše zajedničke agende“, izjavio je predsednik Vlade Štajerske Kristofer Dreksler.

Tokom radne posete Gracu, predsednik Mirović sastao se i sa ministrom za Evropu, međunarodne poslove, obrazovanje i kadrovska pitanja Vernerom Amonom i ministarkom privrede i turizma, regiona, nauke i istraživanja Barbarom Ajbinger-Midl.

Predsednik Mirović posetio je i Edukativni centar za voćarstvo i vinogradarstvo „Silberberg“ i Kargo centar Grac, špeditersku kompaniju, kako bi se informisao o organizaciji i načinu rada, kao i o mogućnostima za saradnju.

Tokom posete austrijskoj pokrajini potpisan je i Sporazum o partnerstvu između Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Štajerske.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković posetio je ovom prilikom Onkološku kliniku Univerzitetskog Kliničkog centra u Gracu, gde je sa upravom razgovarao o mogućnostima saradnje zdravstvenih institucija AP Vojvodine i Štajerske.

U okviru višednevne posete Gracu sinoć je održano i „Vojvođansko veče“, kome su prisustvovali i ambasador Republike Srbije u Austriji Nebojša Rodić, predstavnici štajerske Vlade, Parlamenta i privrednici, kao i članovi Udruženja Srba u Štajerskoj.

U delegaciji AP Vojvodine su i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok