Otvorena Ambasada Srbije u Vašingtonu

Ambasada je otvorena u godini kada se obeležava 140 godina odnosa između Srbije i Amerike

  • 7

U centru Vašingtona, nedaleko od Bele kuće, sinoć je otvorena Ambasada Republike Srbije u novoj zgradi. To je, kaže ambasador Marko Đurić, još jedan dokaz dobrih odnosa dve zemlje.

- U godini u kojoj obeležavamo 140. godina odnosa između Srbije i Amerike, što je kruna napora u prethodne dve godine da približiimo naše dve zemlje. Naravno, u tom periodu i srpski fokus je udvostručen, supstancionalno su rasli i naši ekonomski odnosi. Uprkos svetskoj krizi obrt između Srbije i SAD je gotovo udvostručen", rekao je ambasador Marko Đurić.

Video: Đurić na otvaranju nove zgrade ambasade u Vašingtonu: Moderna Srbija je prijateljstvo

Gabrijel Eskobar, specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan, rekao je da diplomatski odnosi dve zemlje nikad nisu bili bolji.

- Hvala što ste otvorili svoju kuću ovde. U vremenu kada obeležavamo 140 godina, naši diplomatski odnsosi nikada nisu bili bolji. I nastavljamo da radimo korak po korak uz pomoć Bele kuće da ih poboljšamo  - rekao je Eskobar.

Video: Tamara Vučić: Nova zgrada ambasade u SAD mesto gde će novi mostovi naše saradnje biti izgrađeni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    12. oktobar 2022 | 09:15

    Nije trebala

  • 🤔

    12. oktobar 2022 | 09:23

    Da li je objavljeno šta se desilo sa starom zgradom ambasade i zašto ne?

  • 😷😷😷😷😷

    14. oktobar 2022 | 08:58

    Ta ambasad se radila 12 gidina, a izvidjac radova nas civek iz Chicaga, a nivac dao Vuk Jeremic tadasnji ministar inostranih poslova, u startu je podeljeno 6 milona dolara. Bolje bi bilo da to neko ispita, jer se tu svasta radilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA