Ana Brnabić na sastanku sa predstavnicima kompanije Astra Zeneka

Na sastanku su razmatrani potencijali za saradnju, uključujući i zajedničke istraživačko-razvojne projekte u oblasti biotehnologije, kroz aktivno učešće ove kompanije u BIO4 kampusu

  • 1
Ana Brnabić Međunarodna konferencija o ljudskim pravima Evroprajd LGBT Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa delegacijom kompanije Astra Zeneka, predvođenom potpredsednikom za Centralnu i Istočnu Evropu i Baltik Hansom Sijbesmom.

Na sastanku su razmatrani potencijali za saradnju, uključujući i zajedničke istraživačko-razvojne projekte u oblasti biotehnologije, kroz aktivno učešće ove kompanije u BIO4 kampusu.

Identifikovane su oblasti moguće saradnje kompanije sa institutima i fakultetima u okviru BIO4 kampusa i dogovoreno da se počne sa pregovorima od zajedničkog interesa oko pilot projekata u oblasti biomedicine.

Na sastanku je naglašeno da to predstavlja i veliku šansu za našu naučnu zajednicu da se uključi u istraživačko-razvojne projekte sa jednom ovakvom kompanijom, od velikog globalnog značaja.

U razgovoru je takođe istaknuta izvanredna saradnja tokom kovid pandemije u nabavci vakcina, kao i posvećeni angažman lokalnog tima kompanije tokom borbe protiv kovid 19 u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA