≫ 

Predsednik Vučič se sastao sa delegacijom SUBNOR-a: Narod nikad neće zaboraviti veliku žrtvu oslobodilaca

Vučić istakao da srpski narod nikada neće zaboraviti hrabru borbu i veliku žrtvu oslobodilaca, zbog kojih Beograd danas živi kao slobodan grad

  • 0

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom SUBNOR-a, povodom Dana oslobođenja Beograda, sa kojima je razgovarao o predstojećoj Evropskoj konferenciji antifašista čiji je SUBNOR domaćin.

Tokom sastanka, predstavnici SUBNOR-a su uručili predsedniku Vučiću medalju borca, dodeljenu u julu 2021. godine, i tom prilikom istakli da je upravo predsednik Vučić dolaskom na vlast uveo promene u zemlji i povratak putu antifašizma, oslobodilačkoj i nadasve pobedničkoj tradiciji srpskog naroda.

- Uz Vašu podršku, ove godine prvi put SUBNOR Srbije je domaćin Evropske konferencije antifašista. Ne samo da ste vratili dostojanstvo borcima NOR-a i izvukli ih iz zaborava, nego ste vratili dostojanstvo i borcima protiv NATO agresije, slaveći i obeležavajući herojska dela boraca sa Paštrika i Кošara, kao i svih ostalih učesnika u borbi protiv NATO agresije. Zato Vam iskreno odajemo priznanje i uručujemo Medalju borca na ogrlici kao istinskom borcu za očuvanje integriteta, suvereniteta, mira i stabilnosti u Srbiji i regionu - naveli su predstavnici SUBNOR-a uručivši medalju predsedniku Vučiću.

Tom prilikom, predsednik Vučić je zahvalio predstavnicima SUBNOR-a na uručenom priznanju i istakao da srpski narod nikada neće zaboraviti hrabru borbu i veliku žrtvu oslobodilaca, zbog kojih Beograd danas živi kao slobodan grad, te da današnja jaka i slobodarska Srbija pokazuje da njihova žrtva nije bila uzaludna.

Sastanku su prisustvovali i bivši borci Ljubiša Antonijević i Dragoslav Dimitrijević, koji su učestvovali u oslobođenju Beograda. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA