≫ 

Srpska lista zbog pretnji Kurtija traži sastanak sa Vučićem

- Srpski narod na Kosovu i Metohiji veruje svojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću da ćemo zajedno odgovoriti svim izazovima koji su pred nama -  poručila je Srpska lista

  • 2
Goran Rakić Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Srpska lista, povodom pretnji Aljbina Kurtija da će 1. novembra početi sa otimanjem imovine srpskih građana i vozila sa srpskim registarskim oznakama, zatražila je danas hitan sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

- U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije, a u odnosu na najavu Aljbina Kurtija da će 1. novembra početi sa otimanjem imovine naših građana i vozila sa srpskim registarskim oznakama, mi politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije tražimo hitan sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem -  navela je u saopstenju Srpska lista:

- Najave nasilnih akcija protiv našeg naroda od strane Aljbina Kurtija, posebno na severu Kosova i Metohije, izazivaju strah i neizvesnost, te je potrebno da se najhitnije sastanemo i dogovorimo kako da se sačuva mir i sigurnost građana, ali i vitalni interesi našeg naroda, jer je svima jasno da naš narod ne pristaje na jednostrane poteze Prištine koji ima za cilj progon svega što je srpsko sa ovih prostora -  kaže se u saopštenju, koje prenosi Tanjug.

Srpska lista naglašava da poslednje izjave Aljbina Kurtija jasno ukazuju da u Prištini ne postoji volja za pronalaženjem rešenja i kompromisa, već isključivo želja za izazivanjem krize i tenzija, posebno na severu Kosova i Metohije.

- Srpski narod na Kosovu i Metohiji veruje svojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću da ćemo zajedno odgovoriti svim izazovima koji su pred nama -  poručila je Srpska lista.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    26. oktobar 2022 | 18:48

    Koliko znam Srpska lista ima premijera, Kurti se zove. U vladi kod njega su... Što se ovde žale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA