≫ 

Predsednica Evropske komisije Fon der Lajen danas u Prištini

Posetu Zapadnom Balkanu završava 29. oktobra u Podgorici

  • 4
Ursula fon der Lajen EU Ukrajina Rusija sankcije Foto: Tanjug/AP

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen boraviće danas u Prištini, u okvru zapadnobalkanske turneje, koju je započela juče posetom Severnoj Makedoniji.

Fon der Lajen će se, kako je najavila Kancelarija EU u Prištini, sastati sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Predsednica EK će danas posetiti i Albaniju, a sutra Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Posetu Zapadnom Balkanu završava 29. oktobra u Podgorici.

Za vreme posete Zapadnom Balkanu Fon der Lajen preneće svojim sagovornicima poruku o značaju ovog regiona za Evropsku uniju kao i poruku solidarnosti Unije s regionom u situaciji rata u Ukrajini i energetske krize.

U toku prethodne poseta Zapadnom Balkanu, pre godinu dana, predsednica je svaki put prenosila poruku da je perspektiva Zapadnog Balkana u EU i volju Komisije da se nastave pregovori o članstvu.

Očekuje se, prema najavi njenog portparola, da će predsednica Komisije govoriti o paketu pomoći za Zapadni Balkan koji je komesar za proširenje Oliver Varheji najavio u svom govoru u Strazburu 19. oktobra a koji se odnosi na podršku balkanskim zemljama zbog energetske krize.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    27. oktobar 2022 | 08:12

    Dolazi da pravi nerede po balkanu. Eu je fasisticka tvorevina i Nato fasisti..

  • Nikolas

    27. oktobar 2022 | 08:22

    DAMA KOJA NEPOSTUJE REZOLUCIJU 1244 SAVETA BEZBEDNODTI I MEDJUNARODNO PRAVO !!! PODRZAVA RAT NATO AGRESORA PROTIV RUSIJE DO UNISTENJA!!!

  • Fajzerica

    27. oktobar 2022 | 11:58

    Bese ona sto se dopisuje sa fajzerovom privatno koliko doza da se kupi ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA