≫ 

Vlada imenovala nove predsednike komisija – Vučević na čelu kadrovske, Vesić vodi stambenu

Siniša Mali predsednik je Odbora za privredu i finansije, Dubravka Đedović na čelu Komisije za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda

  • 0
Goran Vesić, Nova vlada

Foto: Goran Vesić

Vlada Srbije imenovala je nove članove četiri odbora i četiri komisije na čijem čelu su ministri, navodi se u rešenjima objavljenim u "Službenom glasniku".

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali predsednik je Odbora za privredu i finansije, a zamenik predsednika je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, prenosi RTS.

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević je predsednik Kadrovske komisije, a zamenik je ministar prosvete Branko Ružić.

Ministarka pravde Maja Popović predsednica je Odbora za pravni sistem i državne organe, a njen zamenik je direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Dejan Đurđević.

Na čelu Odbora za javne službe je ministar rada Nikola Selaković, a zamenik predsednika je Darija Kisić Tepavčević ministarka za brigu o porodici i demografiju.

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je predsednik Odbora za odnose sa inostranstvom, a zamenica je ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović na čelu je Komisije za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda, a zamenik je ministar bez portfelja Novica Tončev.

Komisiju za stambena pitanja i raspodelu službenih zgrada i poslovnih prostorija predvodi ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, a zamenik je ministar bez portfelja Đorđe Milićević.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović je na čelu Administrativne komisije, a zamenik je ministar za rad Nikola Selaković.

Video: Ana Brnabić stigla u parlament, počinje rasprava o izboru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA