≫ 

Supruga predsednika Vučića u poseti prvoj dami Egipta

Dogodine se obeležava 115 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje

  • 1
Kairo Tamara Vučić, sastala se sa suprugom predsednika Egipta, Entisar El Sisi Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić, sastala se sa suprugom predsednika Egipta, Entisar El Sisi, u Novom administrativnom gradu Egipta.

Novi adminstrativni grad predstavlja projekat ekonomskog razvoja Egipta i sastavni je deo inicijative pod nazivom „Vizija Egipta 2030“.

Sa izgradnjom Novog administrativnog grada se započelo 2015. godine. Grad će postati nova administrativna i finansijska prestonica Egipta, kao i novi kulturni centar.

U razgovoru u subotu supruge dva predsednika, Tamare Vučić i Entisar El Sisi, kako je saopšteno, potvrđeno je snažno i trajno prijateljstvo naroda dveju zemalja, kao i dve države, koje sledeće godine obeležavaju 115 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Obostrano je izražena spremnost za dalje produbljivanje i unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa, sa akcentom na mogućnosti jačanja ekonomske saradnje, prenosi Tanjug.

Ukazano je i na potrebu intenziviranja kulturne saradnje, u cilju još boljeg međusobnog razumevanja i povezivanja naroda dveju zemalja. Dve dame su iznele konkretne predloge za kultrunu razmenu, kao i saradnju u domenu sporta i omladine.

Tamara Vučić je u pratnji supruge predsednika Egipta, Entisar El Sisi, obišla kulturne znamenitosti Novog administrativnog grada, među kojima su zgrada najveće opera u regionu Bliskog istoka, sa 3.500 sedišta, novi muzej i biblioteka, kao i Koptska katedrala „Hristovog rođenja“. Otvaranje za javnost ovog potpuno novog kompleksa "Grada umetnosti i kulture", predviđeno je za naredni period, a dve prve dame su među prvima posetile ovo velelepno zdanje.

Video: Rakić: Na nasilje ćemo odgovoriti mirnim otporom naroda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA