≫ 

Petković: Kurti doneo odluku da smeni Nenada Đurića

Petković je rekao da je Đurić smenjen "zato što je stao u zaštitu svojih kolega jer nisu hteli da izdaju pisane ukore vozačima zbog tablica"

  • 7

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je danas da je policijski inspektorat u Prištini doneo odluku da suspenduje direktora Regionalnog policijskog inspektorata Sever Nenada Đurića.

- Da to prevedem na srpski, Aljbin Kurti je doneo odluku da smeni direktora Direktorata za sever gospodina Đurića - rekao je Petković.

On je rekao da je Đurić smenjen "samo zbog zato što je stao u zaštitu u odbranu svog naroda na severu KiM".

- On je juče stao u odbranu i zaštitu svojih kolega, policijaca i Srba, koji su doneli odluku zajedno sa gradonačelnicima četiri opštine na severu KiM i Srpskom listom da ne izdaju nikakve pisane ukore vozačima "KM" registarskih tablica - rekao je Petković.

Podsetimo, Đurić, direktor kosovske policije za region Sever, saopštio je juče da srpski pripadnici policije neće sprovoditi odluku privremene vlade u Prištini o uručivanju opomena vozačima koji voze automobile sa "KM" registarskim tablicama.

Đurić je rekao da su na sever upućene policijske patrole iz Prištine i bez znanja regionalnog direktora policije severa.

- Želimo da istaknemo da su pomenute patrole iz Prištine upućene na sever bez znanja i odobrenja regionalnog direktora policije severa. U proteklom periodu istakli smo Generalnom direktoratu policije u Prištini i međunarodnoj zajednici na prisustvo specijalnih policijskih jedinica i formiranje baza u našoj zoni odgovornosti, čak i bez našeg znanja a čije aktivnosti izazivaju strah i nemir ljudima koji ovde žive -  rekao je Đurić dodajući da ta akcija "direktno podriva i marginalizuje ulogu njihove regionalne direkcije, koja je ovde pre svega da štiti i služi ljude koji žive i rade na severu Kosova, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misa

    3. novembar 2022 | 18:21

    Ti si Petkovicu,mnogo pametniji kad cutis,vade te ,naocare pa izgledas pametnije.

  • Ostoja

    3. novembar 2022 | 18:30

    "Samo" zato što nije kao službeno lice obavljao svoj posao..! A ne zato što je štitio svoj narod! Zamiisli ovde, da policajac Slovak inače, štiti svog sunarodnika, pa neće da ga hapsi, legitimiše i slično! Jel i on štiti svoj narod. I na šta bi to ličilo da komšija, štiti komšiju, zemljak svog zemljaka, otac sina... A svi službena lica!

  • Goran

    3. novembar 2022 | 17:32

    Ti si NAJGORI!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA