Srpski policajci sa severa Kosova skinuli svoje uniforme posle odluke da Srbi izađu iz institucija

Doneta je odluka da Srbi napuste sve političke institucije.

  • 69

Svi Srbi, komandiri stanica i rukovodioci policije sa severa skinuli su svoje uniforme, posle sastanka u Zvečanu na kojem je odlučeno da Srbi izađu iz institucija na severu Kosova

Podsetimo, u Zvečanu je završen sastanak političkih i institucionalnih predstavnika Srba, koji rade u kosovskim institucijama, na kome se razgovaralo o narednim potezima Srba sa Kosova i Metohije.

Doneta je opdluka da Srbi napuste sve političke institucije.

- Napustiće Skupštinu, vladu, četiri opštine na severu KiM, pravosuđe, policiju na severu KiM i svog administratnvoig osoblja na severu KiM dok Priština ne počne da poštuje medunarodno javno pravo i Briselski sporazum, dok ne povuče odluku o preregistarciji i ne formira ZSO - navodi Tanjug izjavu Gorana Rakića.

Rakić je na sastanku predložio izlazak Srba iz kosovskih institucija, a zbog poslednjih poteza kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Sastanku je prisustvovao i smenjeni komandant Nenad Đurić koga je premijer lažne države Kosova Aljbin Kurti, smenio sa mesta prvog čoveka Regionalnog direktorata policije Sever.

- Nisam više član kosovske policije jer želim da čista obraza i svetla čela izađem pred Božji sud - poručio je ranije Đurić.

Video: Petković pokazao dokument kojim mu je zabranjen ulazak na KiM: Najskandaloznija zabrana do sada

(Telegraf/Kosovo online)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    5. novembar 2022 | 15:21

    Svi ste jaki preko tastature, kad ste toliko za Kosovo i govorite ne damo Kosovo idite na to isto Kosovo, borite se za njega, a ovako ste ostavili nas na Kosovu da se sami borimo, dođite da se borimo zajedno

  • Prava odluka

    5. novembar 2022 | 14:02

    Vratiti srpsku policiju, pravosudje i civilnu samozastitu koju je glavni predao makar na sever KiM. Ukinite stikerevda se ne ponižava više Srbija pokrivajući svoj grb zbog njegovog evropeizma

  • Смедеревац

    5. novembar 2022 | 13:40

    Курти је највеће Зло које је могло да се деси Србима ма Косову

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA