≫ 

Šta se dešava? Albanski mediji objavili, policija demantovala da su specijalci ROSU krenuli na sever Kosova

Kako piše IndexOnline, specijalne jedinice su dobile nalog da krenu u pokret posle odluke srpskih predstavnika sa severa Kosova da napuste sve institucije

  • 66
ROSU krenuli za Mitrovicu Foto: Printscreen/Facebook/Kohavision

Albanski portali su javili da su pripadnici ROSU, specijalnih jedinica kosovske policije, krenuli prema severu Kosova, javljaju portali, ali ubrzo je usledio demanti policije koju kontrolišu vlasti u Prištini. 

Kako je napisao IndexOnline, "specijalne jedinice su dobile nalog da krenu u pokret posle odluke srpskih predstavnika sa severa Kosova da napuste sve institucije".

Ipak, usledio je demanti "kosovske policije".

Oni su demantovali natpise u medijima da su specijalci ROSU poslati na sever.

"Policijske jedinice za održavanje javnog reda i mira se kreću i cirkulišu u zavisnosti od svojih obaveza i zadataka, ali nema slanja specijalnih jedinica na sever Mitrovice, kao što su naveli mediji", piše u saopštenju kosovske policije koja je prosleđena medijima. Policija prati dešavanja, uključujući i ona na severu Mitrovice, i pravi profesionalne procene na osnovu kojih pravi neophodne, razumne i legalne mere kako bi se rešila sigurnosna situacija i preduzeo profesionalan odgovor u slučaju napada na ustavni poredak".

Portparol kosovske policije Baki Keljani demantovao je za Tanjug da su specijalne jedinice ROSU ušle u Kosovsku Mitrovicu i da se kreću ka severu pokrajine.

"To nije tačno", rekao je Kiljani povodom vesti objavljene na koha.net da su specijalne jedinice krenule ka severu pokrajine.

Koha je prenela, pozivajući se na objavljeni video snimak na kojem se vide dva vozila specijalnih jedinica, da su jedinice ROSU ušle su u Kosovsku Mitrovicu i krenule ka severu.

Podsetimo, Svi Srbi, komandiri stanica i rukovodioci policije sa severa skinuli su svoje uniforme, posle sastanka u Zvečanu na kojem je odlučeno da Srbi izađu iz institucija na severu Kosova.

- Napustiće Skupštinu, vladu, četiri opštine na severu KiM, pravosuđe, policiju na severu KiM i svog administratnvoig osoblja na severu KiM dok Priština ne počne da poštuje medunarodno javno pravo i Briselski sporazum, dok ne povuče odluku o preregistarciji i ne formira ZSO - navodi Tanjug izjavu Gorana Rakića.

Pogledajte snimak pokreta oklopljenih vozila koji je objavila Koha:

Video: Srbi doneli odluku: Podneli ostavke i napustili kosovske institucije - od poslanika do policajaca

(Telegraf.rs/IndeksOnline)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kacavenda

    5. novembar 2022 | 15:30

    Dizi Migove!

  • SRBIJA

    5. novembar 2022 | 15:33

    Gospodine Predsediče učinili ste šta možete Evropa ne čuje zato mi treba da čujemo i da branimo svoje jel smo na svom Kosovo je Srbija

  • MIG 29

    5. novembar 2022 | 15:46

    Kakvi vaši Specijalci ima da vas pregazimo za sat vremena ponašajte te pristojno prema Srpskom Kosovu 🇷🇸🇷🇸🇷🇸 i narodu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA