Vulin: Vučić je Srbe učinio jedinstvenim, Briselski sporazum nije sproveden, Srbija nije za to odgovorna

Srbi sa severa KiM odlučili su danas da napuste sve političke institucije

  • 0
Aleksandar Vulin i ambasadorka Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo Foto: MUP

Nakon završenog sastanka u Zvečanu i brojnih sastanaka predsednika Srbije Aleksandar Vučića zbog trenutne situacije na KiM, oglasio se i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin. Kako je rekao, Briselski sporazum nije sproveden, međutim, to nije krivica Srbije.

- Aleksandar Vučić je Srbe učinio jedinstvenim političkim narodom. Srbi svoje odluke donose vodeći računa o celini narodnog bića. Kao nikada ranije, Srbi na Kosovu i Metohiji su podržani od svoje države, ali i svih Srba gde god da žive. Srbi na Kosovu i Metohiji su u institucije Prištine ušli sa podrškom Vlade Srbije i tako i izlaze iz njih. Jedinstveno, promišljeno i sa razlogom. Briselski sporazum nije sproveden i Srbija za to nema ni najmanju odgovornost. Sve što se bude desilo u narednim danima je krivica Evropske unije koja nije ispoštovala svoju ulogu garanta i pokrovitelja Briselskog sporazuma, i Prištine koja je sve učinila da se dogovoreno ne sprovede. Nasilje prema Srbima neće proći bez odgovora i krivac za svaku izgubljenu glavu je onaj ko bude oružjem krenuo na Srbe. Molim sve da to razumeju i da sačuvaju mir - izjavio je on komentarišući odluku predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji da se zbog terora Albanaca i premijera  Kosova Aljbina Kurtija povuku iz svih prištinskih institucija.

Podsetimo, Vučić je zbog novonastale situacije na KiM otkazao sve posete inostranstvu, a predstavnici Srba sa severa Kosova i Metohije su po završetku današnjeg sastanka saopštili da je odlučeno da napuste sve političke institucije, skupštinu, vladu i čcetiri opštine na severu KiM, ali i učešće i rad Srba u organima pravodsuđa i policije na severu KiM, kao i svog administrativnog osoblja u četiti opštine na severu KiM,  zbog odlučnosti da poštuju međunarodno javno pravo i odbrane Briselski sporazum i ostale sporazume postignute u dijalogu.

Video: Vučić: Suprotno svim dogovorima Priština ukinula neutralne KS tablice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA