TEŽAK NA PARE: Vuk Jeremić otišao u Njujork, ali i dalje prima poslanički paušal

Predsedavajući GS UN, iako je preuzeo funkciju u Njujorku, nije podneo ostavku na mesto poslanika DS i i dalje prima poslanički paušal od 30.354 dinara, kao i 8.060 dolara kao specijalni izaslanik šefa diplomatije Ivana Mrkića

  • 0

Vuk Jeremić, predsedavajući GS UN, i dalje prima poslanički paušal od 30.354 dinara i zaradu od 8.060 dolara kao specijalni izaslanik ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića,

Iako je preuzeo funkciju predsedavajućeg Generalne skupštine UN u Njujorku, Vuk Jeremić nije podneo ostavku na mesto poslanika DS, rečeno je u Skupštini Srbije.

Jeremić, naime, i dalje prima poslanički paušal od 30.354 dinara, a kako se navodi na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, bivši šef diplomatije od 4. septembra prima i 8.060 dolara kao specijalni izaslanik ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića.

Bivši šef diplomatije za predsedavanje GS UN, kako se spekulisalo, dobija platu u Njujorku od najmanje 5.000 evra.

Programski direktor Cesida Đorđe Vuković ocenio je da ne može neko da živi u Njujorku i da bude poslanik u Srbiji.

- Poslanici, uostalom, ne bi trebalo ničim drugo da se bave. Da li je moralno ili ne to što je Jeremić zadržao obe funkcije, to je stvar za druge institucije. Pošto je u pitanju Skupština, treba postaviti pitanje efikasnosti u obavljanju posla - kaže Vuković.

(D. Z. / Izvor: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA