≫ 

Vučić nakon sastanka sa Makronom: Dobar i sadržajan sastanak

“Srpska reč znači mnogo više nego nečiji potpisi”, podvukao je predsednik Vučić

  • 5
Aleksandar Vučić, Emanuel Makron Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Francuskoj, a nakon sastanka sa tamošnjim predsednikom Emanuelom Makronom kazao je da da su Srbi jasno napisli šta su uslovi za povratak u prištinske institucije, a od toga smo veoma daleko. 

On je kazao da je zadovoljan sastankom sa Makronom, te da je bio veoma dobar i sadržajan razgovor o mnogim važnim temama, a tako i o KiM

Vučić je nakon tog sastanka ukazao da retko kada govori na ovakav način, ali da je izuzetno zadovoljan što je došao u Pariz i imao priliku da ovako dugo razgovara sa Makronom.

"Postoje stvari o kojima ne mogu da govorim. Razgovarali smo o situaciji na KiM, našim bilateralnim odnosima. Početkom sledeće godine se nadam i očekujem posetu Makrona našoj zemlji”, rekao je on, prenosi Tanjug.

Vučić je kazao da je poneo sva dokumenta koja govore ili potvrđuju šta su stavovi Srbije, predao ih, govorio o ozbiljnosti našeg pristupa i želju da se situacija umiri i stabiliziju, ali i frustracijama našeg naroda, pošto deset godina neko ne ispunjava svoje preuzete obaveze.

“Srpska reč znači mnogo više nego nečiji potpisi”, podvukao je predsednik.

Vučić je ukazao da je sa Makronom razgovarao i o evropskoj perspektivi, ali i svim pitanjima saradnje, naših privrednih komora, MEDEF-a, napretku našeg aerodroma, dodajući da Vansi fantastičan posao radi, što svi koji putuju mogu da vide kako izgelda naš aerodrom, ali i metrou i svemu važnom.

“Veoma sam zadovoljan razgovorom”, kazao je on.

Predsednik je rekao i da je Makron iskreni prijatelj Srbije.

Na konstataciju novinara da ga je Makron u Jelisejskoj palati dočekao vrlo srdačno, i na isti način ispratio, Vučić je rekao da je na francuskom predsedniku da govori o tome.

“On je predsednik velike zemlje, druge najveće u Evropi, ja sam predsednik jedne ponostite, divne, za mene najlepše zemlje, male u odnosu na Francusku. Doživljavam ga kao iskrenog prijatelja naše zemlje i čini mi se da i on poštuje što ga ne lažem, što uvek govorim istinu, uvek sam otvoren i zna da mi, što kažemo, to i uradimo”, rekao je Vučić.

Dodao je da se veoma dobro poznaje sa francuskim predsednikom, te da je uveren da je još mnogo stvari pred nama koje možemo zajednički da uradimo.

“Verujem da je još mnogo toga pred nama i da možemo velike stvari da potpisujemo u Beogradu, kada dođe. Biće tu još detalja o kojima ćemo moći tek da govorimo, jer nije danas pravi trenutak za sve”, rekao je Vučić.

Inače, Makron je na kraju predsednika Vučića ispratio do kola i iznova se srdačno pozdravio sa njim.

Video: Vučić se sastao sa Makronom u Jelisejskoj palati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krug dvojke

    10. novembar 2022 | 17:40

    Kad ce sastanak sa Putinom?Stalno neki sastanci sa sefovima NATO-a..

  • Nebojša Berak

    10. novembar 2022 | 18:52

    Kada cemo dobiti davno kupljene, narucene i placene raketne sisteme MISTRAL od Francuza.? Francuzi su nasi smrtni neprijatelji od 1914.godine i to lako dokazivo i pocev od najvece prevare da su nam oni poslali ladje a to je uradila Italijanska kraljevska mornarica, pogresne kalibre municije i granata, naplacivanje svega TROSTRUKO SKUPLJE... Zadnju pertlu smo im platili 1985 ZLATNIM SVAJCARSKIM FRANCIMA I TAKO SMO SVE PLACALI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA