≫ 

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin čestitao Praznik pobede svim Srbima "gde god da žive"

"Na današnji dan Srbija je pobedila u Velikom ratu, nisu Srbi ratovali za primirje, već za pobedu i oslobođenje i srpskog naroda, ali i porobljene južnoslovenske braće"

  • 3
Aleksandar Vulin i ambasadorka Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo Foto: MUP

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin čestitao Praznik pobede svim Srbima i poručio da "ako su poraženi narodi dočekali svoje ujedinjenje, zašto pobednički Srbi ne bi mogli da rade na svom okupljanju i ujedinjenju".

"Na današnji dan Srbija je pobedila u Velikom ratu. Nisu Srbi ratovali za primirje, već za pobedu i oslobođenje i srpskog naroda, ali i porobljene južnoslovenske braće. Srbi su krvarili, uvereni da slobodu donose i drugima, nesvesni da je za Hrvate i Slovence život pod Habzburzima sloboda, a život sa Srbima ropstvo. Pobednički Srbi u dva svetska rata propustili su priliku da ujedine Srbe u jedinstvenu državu pod srpskim imenom, to je bila greška zbog koje smo dočekali i Jasenovac i "Oluju" i bombardovanje NATO pakta i otimanje Kosova i Metohije. Tu grešku naših pobedničkih predaka naša generacija mora da ispravi. Mirnim, političkim putem, pa koliko god da traje put ka ujedinjenju. Najpre smo dužni da stvorimo srpski svet, a onda i srpsku državu. Ako su poraženi narodi u oba svetska rata dočekali svoje ujedinjenje, zašto pobednički Srbi ne bi mogli da rade na svom okupljanju i ujedinjenju? Svim Srbima gde god da žive čestitam Praznik pobede u Velikom ratu, a svim južnoslovenskim narodima koji su Austrougarsku doživljavali kao svoju i kao izraz slobode- čestitam Dan primirja", poručio je lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom obeležavanja pobede u Prvom svetskom ratu.

Video: Počasna paljba povodom Dana pobede u Prvom svetskom ratu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PrAvEdNiK.no1

    12. novembar 2022 | 20:30

    Hahahhahahahhahahahah

  • Rade

    11. novembar 2022 | 16:49

    Ma Vulin bre, nema ga nadaleko!

  • Toma M.

    11. novembar 2022 | 14:37

    Vulin je politicar sa starim kovom,ali se mora priznati da je vrhunski profesionalac.I jedini politicar koji ni jedan zvaican skup nije izasao sa pisanim govorom.Jedini ministar policije koje posle 40 godina prvi pokrenuo da hapsi medjunarodne krimose nase gore list?!Izgarao je na poslu danonocno,da bi pokrenuo tocak hapsenja mafijasa?!Drzavi Srbiji doneo je na medjunarodnom planu veliki uspeh hvatanju necasnih osoba?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA