≫ 

Zoran Vukotić osuđen na 10 godina zatvora za navodni ratni zločin

Advokat koga je angažovala Kancelarija za KiM uložiće žalbu na ovu presudu

  • 0
Zatvorenici Foto: Milena Đorđević

Takozvani Osnovni sud u Prištini danas je proglasio krivim Srbina Zorana Vukotića iz Vučitrna i osudio ga na 10 godina zatvora za navodni ratni zločin, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija navodi da je reč o ponovljenom suđenju zbog brojnih povreda procesnih prava Vukotiću, a sudu u Prištini, kako ističu, "važno je samo da jedan Srbin bude oglašen krivim u sklopu opšteg pokušaja kriminalizacije svih Srba sa prostora Kosova i Metohije".

- Stoga i ova presuda iz koje se ne može isključiti politički uticaj koji je pratio i ceo prvi proces Vukotiću, predstavlja pokušaj pravljenja veštačke simetrije sa zločinicima terorističke UČK čijim se liderima sudi za gnusne zločine protiv Srba - istakla je Kancelarija za KiM, prenosi Tanjug.

Oni najavljuju da će advokat koga je angažovala Kancelarija za KiM uložiti žalbu na ovu presudu, kao i na prethodnom suđenju jer Vukotić zaslužuje pravo na pravično suđenje.

Video: Veliko hapšenje u BiH: Zločinci nad Srbima privedeni pravdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA