≫ 

Vesić: "Svoje dugogodišnje iskustvo rada upotrebiću u daljem približavanju Evropskoj uniji"

Ovaj izveštaj nam može dati više informacija gde moramo uložiti više napora kako bismo bili bolji, ali i gde intenzivnije sarađivati sa susedimaci

  • 4

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić danas je putem video-poziva prisustvovao ministarskoj konferenciji Transportne zajednice, koja se održava u Briselu.

Vesić je izrazio zadovoljstvo time što je na početku svog ministarskog mandata u društvu najkompetentnijih ljudi za oblast saobraćaja na Zapadnom Balkanu.

On je istakao da će svoje dugogodišnje iskustvo rada u državnoj upravi upotrebiti na daljem približavanju Evropskoj uniji u oblasti zakonodavstva, kao i infrastrukturnog povezivanja sa regionom i Evropskom unijom.

Ministar je na konferenciji izložio izveštaj o napretku i implementaciji akcionih planova Transportne zajednice, koji se odnose na drum, železnicu, olakšice u transportu, bezbednost na putevima, vodni transport i multimodalnost sa statusom o tranziciji pravnih tekovina EU.

"Napredak u usklađivanju sa pravnim tekovinama EU i unapređenje povezanosti neće samo pozitivno uticati na Srbiju, već će uticati i na ceo region. Trebalo bi da se fokusiramo na rezultate koji će poboljšati povezanost kako u regionu, tako i u Evropi", rekao je Vesić.

Ovaj izveštaj nam može dati više informacija gde moramo uložiti više napora kako bismo bili bolji, ali i gde intenzivnije sarađivati sa susedima.

"Nastavimo zajedno kako bismo u narednim godinama imali izveštaj koji pokazuje napredak", zaključio je ministar.

Video: Vesić preuzeo dužnosti od Momirovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mileva

    15. novembar 2022 | 17:16

    Tako inteligentni pogled ima ovaj fini gospodin ! Sva se istopih

  • Pravnica

    15. novembar 2022 | 17:12

    Aj da vidimo, ali na delima...dosta vise praznih prica...hocemo rezultate...

  • sta fali anerici

    15. novembar 2022 | 16:25

    ni oni nisu u evropskoj uniji pa ne moramo ni mi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA