Aleksandar Vulin: Srpski svet i Srbi kao jedinstven politički narod ne bi bili mogući bez jedinstvene SPC

Vulin je prisustvovao danas u hramu Svetog Save u Beogradu svetoj arhijerejskoj Liturgiji

  • 1
Aleksandar Vulin Foto: Privatna arhiva

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u hramu Svetog Save u Beogradu svetoj arhijerejskoj Liturgiji koju je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije na kojoj je obavljena hirotonija Episkopa novobrdskog Ilariona koga je Sveti Arhijerejski Sabor Srpske Pravoslavne Crkve kao arhimandrita i igumana manastira Draganac kod Gnjilana izabrao za vikara Patrijarha srpskog sa titulom Episkop novobrdski.

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin još jednom je izrazio zahvalnost Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi na upornoj i posvećenoj borbi za opstanak srpskog naroda i istakao da srpski narod ne bi bio tako jedinstven i složan da nije jedinstvena i Srpska Pravoslavna Crkva.

"Srpski svet i Srbi kao jedinstven politički narod ne bi bili mogući bez jedinstvene SPC", istakao je Aleksandar Vulin.

Vulin je poručio da je neophodno očuvati mir i sigurnost na čitavom prostoru u kome živi srpski narod, a posebno na Кosovu i Metohiji i da u tom cilju i Srpska Pravoslavna Crkva pored državnih organa ima izuzetno značajnu ulogu.

Aleksandar Vulin je istakao da je tokom svog boravka na Кosovu i Metohiji imao više puta priliku da se uveri sa koliko mnogo pažnje, vere i ljubavi Episkop novobrdski Ilarion brine i služi srpskom narodu u našoj južnoj pokrajini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA