≫ 

Najava prištinskih institucija: U ponoć ističe rok za preregistraciju vozila, kazne i do 150 evra

Zvaničnici EU i SAD u više navrata tražili su od Prištine odlaganje obaveze preregistracije vozila za 10 meseci, ali i poštovanje Briselskog sporazuma

  • 1
Kosovo Kurti registarske tablice

Foto: Profimedia, Marko Jovanović

Primena druge faze izmenjene odluke Vlade tzv. Kosova o preregistraciji registarskih tablica ističe u ponoć, nakon čega bi sa 150 evra trebalo da budu kažnjavani svi koji nisu preregistrovali vozila na "RKS" tablice, najavile su prištinske institucije.

Odlukom vlade u Prištini od 21. novembra sa 150 evra biće kažnjavani vlasnici vozila koji nisu zamijenili "KM", "PR" i ostale tablice za "RKS" oznake.

Predviđeno je da ova mera važi do 21. januara 2023. godine.

Zvaničnici EU i SAD u više navrata tražili su od Prištine odlaganje obaveze preregistracije vozila za 10 meseci, ali i poštovanje Briselskog sporazuma.

Iz MUP-a tzv. Kosova rekli su da je od 1. novembra izrečeno više od 1.500 opomena vlasnicima vozila sa registarskim oznakama gradova na Kosovu i Metohiji izdatim od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Dodaju da je od početka procesa do danas tablice zamenilo 26 vozača.

Uoči 21. novembra na ulicama Kosovske Mitrovice od srede, 16. novembra, vidljive su pešačke patrole Euleksa, prenosi RTV KiM.

Euleks je pojačao svoje prisustvo od kada su Srbi sa severa masovno napustili privremene prištinske institucije, uključujući i policiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik vlade privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pozvani su u Brisel da razgovaraju o načinima za rešenje problema sa tablicama.

Video: Srbi doneli odluku: Podneli ostavke i napustili kosovske institucije - od poslanika do policajaca

(Telegraf.rs/UNA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmm

    20. novembar 2022 | 14:04

    Ovima što su zamenili tablice ukinuti sva povlašćenja.. ukinuti primanja iz Srbije ,jer ne rade a primaju pare,da plaćaju sad i struju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA