Nema dogovora, pred nama je mnogo teških dana: Vučić se obratio nakon hitnog sastanka zbog KiM u Briselu

Hitan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine održan je na poziv Borelja

  • 35

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je rano jutros u Brisel gde se sastao sa visokim predstavnikom sa spoljnu politiku Žozepom Boreljom i sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom. Sastanci su trajali satima, a konačno je predsednik rekao ishod ovih susreta.

- Iz meni nejasnih razloga nismo uspeli da postignemo apsolutno nikakav dogovor, srpska strana je bila potpuno konstruktivna i 10 pouta menjane tekstove smo prihvatali, a albanska strana nijednog sekunda nije želela da prihvati ništa, uvek bi dodavali nešto što je bilo jasno da nije moguće.

- Obratiću se našim narodu. Pred nama su besane noći i mnogo teških dana, ali ćemo poslušati ono što će biti saveti i zahetvi visokih predtsavnika. Traženo je da mi ne ozdajemo nove tablice km, mi ćemo to poštovati. Videćemo šta će da radi druga strana. Mislim da je danas svima u EU jasno ko je bio konrstruktivan i želeo dogovor.

- Tako da ono na čemu smo mi insistirali jeste da se moraju poštovati dogovori koji su potpisani.

- Ne mislim da imamo tragediju, ali neće biti lako u narednom periodu. Ja ću se ili večeras ili sutra tokom dana obratiti građanima Srbije, a narodu na KiM hoću da kažem da ćemo biti uz nih.

Hitan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine održan je na poziv Borelja, koji treba da ima odvojene sastanke sa premijerom prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i sa predsednikom Vučićem. Nakon pojedinačno, predviđen je zajednički susret zvaničnika.

Kako je ranije najavljeno iz Evropske službe za spoljne poslove, Borelj ima odvojene razgvore sa liderima, počev od osam časova.

Borelj je sinoć poručio da je potrebno prestati sa rešavanjem kriznih situacija i napredovati ka normalizaciji odnosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA