≫ 

Ana Brnabić se sastala sa rumunskim premijerom

Nakon toga premijerka Srbije će učestvovati na Minhenskom sastanku lidera, koji okuplja više od 50 učesnika na najvišem nivou

  • 0
Ana Brnabić Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Peđa Vučković

Premijerka Ana Brnabić sastala se u Bukureštu s rumunskim kolegom Nikolaeom Čukom, a nakon toga će učestvovati na Minhenskom sastanku lidera, koji okuplja više od 50 učesnika na najvišem nivou.

Na sastanku će biti reči o efektima rata u Ukrajini, a Ana Brnabić će učestvati i na okruglom stolu koji se tiče povezivanja na zapadnom Balkanu.

Na sastanku će, pored premijerke, biti specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik Nemačke za Balkan Manuel Saracin, visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon i drugi.

Minhenski sastanci lidera su poseban format Minhenske bezbednosne konferencije na kojima se razgovara o aktuelnim izazovima i međunarodnoj bezbednosnoj politici.

Sastanci se održavaju jednom ili dva puta godišnje u prestonicama širom sveta. Prošli je organizovan u Vašingtonu, a ovo je prvi put da se događaj održava u jugoistočnoj Evropi.

Brnabićeva je posetu Bukureštu započela juče sastankom sa privrednicima. Trgovinska razmena Srbije sa Rumunijom prošle godine je bila veća od dve milijarde evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA