• 0
 ≫ 

Lider Pokreta socijalista uputio telegram saučešća povodom smrti Rajka Petrova Noga

 ≫ 

"Otišao je naš Rajko pod crkvu jeliku, a mi smo ostali da pamtimo našu tugu veliku", navodi se u telegramu saučešća

  • 0

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin uputio je telegram saučešća povodom smrti srpskog pesnika, esejiste, člana Udruženja književnika Srbije i Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske Rajka Petrova Noga.

- Kada su drugi ćutali, Srbin iz Hercegovine, kost Petrova, Rajko Nogo je govorio, glasnije od moćnih i pravednije od slabih. Pre nego što su se Srbi usudili da budu Srbi i da se sete svojih pobijenih, Rajko je izgovorio najpotresniju molitvu ikada isplakanu na srpskom jeziku. Onaj koji je od Boga izmolio da padne snijeg za našu tugu veliku može da se nada i Božjem zagrljaju i zahvalnom pamćenju svih Srba.

- Otišao je poslednji veliki pesnik generacije koja je Drugi svetski rat zapamtila po majkama i očevima koje nisu upoznali. Otišao je naš Rajko pod crkvu jeliku, a mi smo ostali da pamtimo našu tugu veliku. Molim njegovu porodicu da primi iskreno saučešće zbog njihovog gubitka, ali i da osećaj praznine podele sa svim Srbima - navodi se u telegramu saučešća predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina.

Video: Ministar Vulin obišao policajce koji su obezbeđivali Evroprajd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok