• 0

Ministar Vesić i ambasador Izraela o saradnji i negovanju kulture sećanja

Vesić i Vilan su, takođe, izrazili zadovoljstvo što napreduju radovi na rekonstrukciji Memorijalnog centra Staro Sajmište, u okviru kojeg je u toku obnova centralne kule

  • 0
Goran vesić

Foto: Ministarstvo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je danas prilikom kurtoaznu posete sa ambasadora Izraela u Srbiji Jahela Vilana.

Vesić i Vilan razgovarali su o mogućnostima za saradnju Srbije i Izraela u oblasti infrastrukture, posebno kada je reč o izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda, železnica i saobraćajnica.

Ministar je rekao da bi, u saradnji sa EU, naredne godine trebalo da budu izgrađeno nekoliko postrojenja za preradu otpadnih voda kao i železničke pruge tako da je to prilika za izraelske kompanije koje imaju veliko iskustvo u ovoj oblasti da učestvuju na njima.

Goran vesić

Foto: Ministarstvo

Ambasador Vilan je izrazio uverenje da u oblasti infrastrukure postoje veliki potencijali za saradnju i mnogo toga što zajednički može da se uradi.
Naveo je da Izrael ima odlične kompanije u toj oblasti, sa najboljim tehnologijom, i specifičnim rešenjima, kada je reč o postrojenjima za preradu vode, koje su zainteresovane za ulaganja u Srbiju.

Vesić i Vilan su, takođe, izrazili zadovoljstvo što napreduju radovi na rekonstrukciji Memorijalnog centra Staro Sajmište, u okviru kojeg je u toku obnova centralne kule koja je započeta u vreme dok je Vesić obavljao javne funkcije u Beogradu.

Ambasador Vilan je potvrdio posvećenost Izraela realizaciji tog projekta, podsetivši da je u septembru u Beogradu boravio direktor Centra "Simon Vizental" i jedan od najvećih svetskih stručnjaka za izuccavanje Holokausta Efraim Zurof.

Ministar Vesić istakao je da je obnova Memorijalnog kompleksa Starog Sajmište od ključnog značaja za negovanje kulture sećanja na ovim prostorima, kako se stradanja Srba, Jevreja, Roma i drugih naroda nikada ne bi zaboravila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok