≫ 

Vučić se obratio javnosti: Vodite računa da ne povredite ni jednog Srbina, jer će Srbi znati da odgovore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da neće putovati u Tiranu 6. decembra, i obratio se građanima rekavši da odluka Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića nije dobila zasluženu osudu EU.

  • 62
Aleksandar Vučić Samit Mađarske Srbije i Austrije Aleksandar Vučić / Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon odluke Aljbina Kurtija da Nenada Rašića protivustavno i protivno Briselskom sporazumu imenuje za ministra za zajednice.

"Izbor Rašića, čoveka koji je dobio manje od 1 odsto, pokazuje da oni žele progon, proterivanje i nestanak Srba na KiM", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao i da ne zna da li će doći do sutrašnjeg sastanka sa Evropskim komesarom i najavio da će se u subotu obratiti građanima Srbije.

"Ovo što je uradio teroristički o*** Aljbin Kurti, a smanjio sam ono što je trebalo da kažem, a trpim mesecima i godinama, za to što je rekao trebalo je da dobije osudu EU, ali nije dobio ništa i tako se ponašaju svaki put. Ne samo da su prekršili norme Briselskog sporazuma, sve demokratske principe i norme", rekao je Vučić i dodao da je to u skladu sa interesima jedne evropske sile i onih koji treba da sprovedu odluku protiv Srba.

Vučić je rekao da je za njega Kosovo i Metohija najveća srpska svetinja.

"Neću vam je predati u ruke i zato niko neće biti u Tirani 6. decembra", rekao je Vučić.

"Kad se budete obratili Srbiji sledeći put, vodite računa o izjavama, o tome da poštujete građane Srbije, ne dam vam da ih ponižavate, a radili ste to bezbroj puta. Srbija je svoja na svome, Srbija će čuvati sebe. Vodite računa da ne povredite nijednog Srbina, jer će Srbi zajedno sa državom znati kako da vam odgovore", rekao je predsednik Vučić.

Video: Vučić iz Brisela: Apsolutno nismo postigli nikakav dogovor, pred nama su besane noći i teški dani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Краљево

    1. decembar 2022 | 19:06

    Najveca Srpska svetinja a sve si im dao!

  • Maki Timočanin

    1. decembar 2022 | 18:57

    Šta se više cimate sa Kurtijem i EU. Formirajte sami ZSO i spoji je sa centalnom Srbijom. Pa da vidimo šta će da bude. Dokle više? Šta se više čeka?

  • Dux

    1. decembar 2022 | 19:43

    A koliko je procenata osvojila Čomićka kad si je onomad imenovao za ministarku? Pitam za druga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA