≫ 

Đurić: Cilj imenovanja Rašića poniženje Srba na KiM

Đurić je premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurti poželeo sreću, u, kako je naveo, "kopiranju propalih politika regiona od pre tri decenije"

  • 7
Banja Luka Banjaluka, proslava Dana Republike Srpske, Marko Đurić Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić ocenio je da je cilj imenovanja Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak poniženje kosovskih Srba.

"Bili smo svedoci još jednog eskalacionog i destabilizirajućeg koraka vlade gospodina Aljbina Kurtija. Imenovanje Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak sa ciljem poniženja kosovskih Srba ispunjava sve kriterijume jednog nedemokratskog, nazadnog i, naposletku, antialbanskog scenarija, kao i potpunog nepoštovanja vladavine prava. Podrazumeva se da je to i protiv srpskih, širih albanskih, američkih, ali i evropskih interesa", napisao je Đurić na Tviteru.

On je premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurti poželeo sreću, u, kako je naveo, "kopiranju propalih politika regiona od pre tri decenije".

"U našem slučaju, to nas je dovelo do toga da imamo vas sa druge strane pregovaračkog stola. Ko zna gde Vas vaša politika može odvesti? Jedva čekam da to vidim", naveo je Đurić.

On je ocenio  da bi premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti trebalo teško zarađeni novac koji uzima od svojih osiromašenih birača troši na mnogo bolje načine umesto što plaća "neefikasne skupe trolove".

Đurić je na Tviteru tako reagovao na ocenu stručnjaka za Balkan i saradnika Centra za analizu evropske politike Januša Bugajskog, koji je, komentarišući prethodnu objavu ambasadora Srbije napisao da "Beograd traži etnički aparthejd iz straha da će Srbi prihvatiti nezavisnost Kosova i razotkriva slabost pregovarača EU dok promoviše agendu Moskve za nestabilnost na Balkanu".

"Posao (za Rašića i Bugajskog) i pravda (zadržavanje lidera kosovskih Srba i Albanaca koji različito misle u zatvoru)? To nije ono što su građani Kosova* (bez obzira na njihovu etničku pripadnost) tražili", istakao je Đurić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    2. decembar 2022 | 10:10

    SVE to je posledica naše apsolutno besmislene težnje i čežnje na putu ka EU !!!

  • Z

    2. decembar 2022 | 11:54

    Vrati se iz Vašingtona i sredi stvari ovde,kraalju,hehehehe

  • Rastko

    2. decembar 2022 | 10:43

    Kosovo je SRCE Srbije i to ni miliion Rašića NE MOŽE PROMENITI !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA