≫ 

Vučić iz Tirane o incidentima na Kosmetu: Dobro je da nema stradalih, pred nama je težak period

"Otvorenije nego ikada smo razgovarali", navodi Vučić

  • 49
Aleksandar Vucic Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u Tirani, gde učestvuje na Samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana.

- Otvorenije nego ikada smo razgovarali, zadovoljan sam što sam imao priliku da saslušam sve druge. Mogao sam da sagledam šta su svi drugi sa Zapadnog Balkana govorili, Smatram da je bilo dobro da smo bili prisutni u Tirani - rekao je Vučić u obraćanju medijima.

Odgovarajući na pitanja, Vučić je istakao da je upućen u najnovija dešavanja na KiM, istakavši da su se ljudi iz Prištine i danas ponašali suprotno Briselskom sporazumu.

- Zbog njihovih odluka i nepoštovanja Briselskog sporazuma, danas su ponovo slali naoružane policajce na sever. Samo se pitam kog dana će da se dogodi nešto što može da poremeti sigurnost i mir. Za sada nemamo podatke o stradalima i dobro je da je tako. Učinićemo sve da sačuvamo mir - rekao je Vučić.

Što se tiče najnovijeg francusko-nemačkog predloga za KiM, Vučić kaže da smo spremni da razgovaramo, ali da se zna koje su naše crvene linije.

- Imao sam posebne bilaterale sa Đorđom Meloni, sa Markom Rutom, Aleksandrom Dekroom, dugo sam razgovarao sa Makronom, Orbanom, sa najvećim brojem predstavnika EU. O mnogo tema smo govorili, mnogo toga je pred nama. Naravno, energetika je bila dominantna, i razume se da smo bili tema po pitanju neuvođenja sankcija. Svi su se usaglasili da sam bio iskren, govorio sam i ono što govorim našem narodu. Govorio sam jezikom bez uvijanja, istinu, realne argumente, pokazivao dokumenta, i ukazivao na činjenice - rekao je predsednik Srbije.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Govoreći o deklaraciji povodom uvođenja sankcija Rusiji, Vučić kaže da je činjenica da Srbija sankcije nije uvela.

- Sad je mirno, čekam izveštaje, kosovski policajci mogu da dođu samo uz saglasnost četiri gradonačelnika, nisu pitali ni Kfor očigledno - rekao je Vučić upitan za današnje incidente na KiM.

- Važno je da sačuvamo mir i stabilnost, i još jedanput hvala domaćinima u Tirani, verujem da ćemo se uskoro videti u Beogradu - rekao je Vučić na kraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brko

    6. decembar 2022 | 17:17

    Težak je nama period od 2012.

  • Super Brundo

    6. decembar 2022 | 18:54

    "Niko iz Srbije nece ici u Tiranu 6.decembra."

  • Мима

    6. decembar 2022 | 17:50

    "До 2013. године, Србија је имала око хиљаду полицајаца на северу и цивилну заштиту од 500 људи, дуж целе обале Ибра. Све то је расформирано или предато Приштини. Срби су остављени без заштите", др Марко К. Јакшић.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA