Održava se 50. skupština Stalne konferencije gradova i opština: Obratiće se ministar Martinović

Ministar će se obratiti u delu uvodnih izlaganja, sa početkom u 11 časova

  • 0
SNS VLADA VUCIC

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović obratiće se u sredu, 07. decembra, na 50. skupštini Stalne konferencije gradova i opština (SКGO), koja se organizuje u okviru projekta „Institucionalna podrška SКGO – treća faza“, koji sprovodi SКGO, a podržava Vlada Švajcarske.

Ministar će se obratiti u delu uvodnih izlaganja, sa početkom u 11 časova. Uz pozdravna obraćanja predsednika SКGO i gradonačelnika Leskovca prof. dr Gorana Cvetanovića i gradonačelnika Beograda u ime grada domaćina Skupštine Aleksandra Šapića, učesnicima će se obratiti i Emanuel Žiofre, ambasador, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Urs Šmid, ambasador Švajcarske Кonfederacije u Republici Srbiji i Pjer Кošar, ambasador Republike Francuske u Republici Srbiji.

Skupština SКGO je najznačajniji skup predstavnika lokalne samouprave tokom godine, a osim predstavnika gradova i opština, na skupu će učestvovati i najviši predstavnici državnih organa, vladinih i nevladinih organizacija i institucija, međunarodnih organizacija, diplomatskog kora, donatorskih institucija i drugih partnerskih organizacija i programa. Osnovna tema 50. skupštine SКGO je uloga i značaj udruživanja gradova i opština u razvoju lokalne samouprave.

Događaj se održava u hotelu “Metropol Palas” u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra 69, sa početkom u 11 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA