SPS podržao predlog budžeta za 2023. godinu

Kako navode iz SPS, neke od ključnih vrednosti koje budžet donosi jesu kontinuitet reformi i unapređenje funkcionisanja države na svim nivoima

  • 2
Dejan Radenković Dejan Radenković/ Foto: NIS

Narodni poslanik, Dejan Radenković, na današnjem zasedanju Narodne skupštine Republike Srbije, govorio je u ime poslaničke grupe SPS na temu usvajanja budžeta za 2023. godinu.

On je istakao da ovaj budžet u sebi sadrži sve principe koji su Socijalističku partiju Srbije učinili nezaobilaznim delom jedne ozbiljne i državotvorne politike.

Neke od ključnih vrednosti koje budžet donosi jesu kontinuitet reformi i unapređenje funkcionisanja države na svim nivoima, racionalna štedljivost u potrošnji i jasna prioritizacija investicija, solidarnost kao osnova društvene kohezije, odgovoran državotvorni pristup, kao i adekvatnost pomenutog budžeta trenutnoj situaciji koja je bila i ostaće izazovna.

- Ukoliko napravimo komparaciju sa evropskim zemljama, primetno je da ima onih sa manjim dugom, ali isto tako ima i onih koje imaju sličan deficit. Ipak, opažanje Socijalističke partije Srbije jeste da u "Evroligi javnih finansija" Srbija ne stoji loše, već naprotiv, da su javne finansije košarka, Srbija bi bila siguran kandidat za play-off najboljih javnih finansija. Naš brod je izabrao dobar pravac i dolazak do cilja nije nešto što ćemo dovesti u pitanje. Manja prilagođavanja će se uvek dešavati, ali ono što je sigurno jeste da taj brod nećemo usmeriti u nepoznate i opasne avanture - istakao je narodni poslanik Dejan Radenković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalabic

    6. decembar 2022 | 16:54

    Hahahaahahaa kakva tragi-komika is ovih iz sps-a,pa gde smeju a da ne prihvate odma lete iz blade,nego prodaju maglu kao I svi.Sramota je NASTA nam lici drzava I ko je vidi.Svi jedni te isti bez Dana radnog staza.Sad ce I decu svoje da ubace u semu I posle se pitate zasto ljudi I mladi odlaze iz zemlje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA