Bratislav Gašić se upisao u knjigu žalosti povodom smrti bivšeg kineskog predsednika Đianga Cemina

"U ime svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje lično ime želim da izrazim najdublje saučešće porodici, Komunističkoj partiji Kine i kineskom narodu", naveo je

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić upisao se danas u knjigu žalosti u ambasadi Narodne Republike Kine povodom smrti jednog od najvećih državnika te zemlje i vođe Komunističke partije, bivšeg kineskog predsednika Đianga Cemina.

"U ime svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje lično ime želim da izrazim najdublje saučešće porodici, Komunističkoj partiji Kine i kineskom narodu", stoji na Instagram stanici MUP-a Srbije.

"Mudrim i hrabrim liderstvom Đian Cemin je više od decenije vodio Komunističku partiju Kine i kineski narod kroz teške ekonomske i političke reforme i time postavio temelje današnjeg napretka Kine.

U srcu srpskog naroda zauvek će zlatnim mastilom biti urezana njegova bezrezervna i odlučna podrška u toku NATO bombardovanja 1999. godine. Solidarnost koju je iskazao u tim, najtežim trenucima za Republiku Srbiju i srpski narod, najsvetliji je primer iskrenog prijateljstva. Večna mu slava!", naveo je ministar Gašić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA