• 0

Dačić ugostio generalnog sekretara Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju Lazara Komaneskua

Ministar spoljnih poslova Dačić je ponovio spremnost Republike Srbije da doprinese rešavanju svih pitanja od značaja, uključujući pitanje predsedavanja Organizacijom u 2023. godini

  • 0
Ivica Dačić

Foto: Dijana Vukomanović/MSP

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa generalnim sekretarom Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC) ambasadorom Lazarom Komaneskuom.

U srdačnom i otvorenom razgovoru razmenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji unutar Organizacije i mogućnostima da u duhu dobre saradnje i konstruktivnosti dođe do prevazilaženja postojećih izazova, a posebno u vezi sa pitanjem predsedavanja.

Ministar spoljnih poslova Dačić je ponovio spremnost Republike Srbije da, kao i do sada, kroz svoj aktivni angažman unutar Organizacije doprinese rešavanju svih pitanja od značaja, uključujući pitanje
predsedavanja Organizacijom u 2023. godini.

U tom smislu, istakao je neophodnost dijaloga i saradnje svih njenih članica.

Uz zahvalnost na konstruktivnom stavu Republike Srbije, generalni sekretar Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju ambasador Komanesku je podvukao da je Sekretarijat Organizacije spreman da u bliskim konsultacijama sa našom stranom dođe do konstruktivnih rešenja, kao i da je vraćanje Organizacije njenim izvornim aktivnostima u interesu svih njenih članica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok