≫ 

Eksplozija u Kosovskoj Mitrovici, Hoti: U pitanju je pirotehnika

Nekoliko desetina meštana se okupilo u Bošnjačkoj mahali navodeći da ih je detonacija uznemirila

  • 0
Pripadnici Specijalne jedinice krenuli ka severu Kosovska Mitrovica tenzija Foto: Kosovo Online

Večeras nešto pre 21 sat u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici začula se jaka eksplozija. Prema preliminarnim informacijama iz Kosovske policije, bačeno je pirotehničko sredstvo ili šok bomba, za sada još uvek nepotvrđene vrste, ali sa jačom detonacijom, navodi Kossev.

Pripadnici Kosovske policije izašli su na teren, a na samoj raskrsnici u Bošnjačkoj mahali nalazilo se i jedno vozilo karabinjera.

Nekoliko desetina meštana takođe se okupilo u Bošnjačkoj mahali navodeći da ih je detonacija uznemirila.

Više njih je kazalo da je pirotehničko sredstvo navodno bačeno iz vozila u pokretu koje se potom uputilo ka severnom delu grada.

Naznačili su i da je navodno, usled detonacije, pričinjena manja šteta na jednom parkiranom automobilu, te da su odmah zatim pozvali Kosovsku policiju koja je izvršila uviđaj.

Međutim, portparol Kosovske policije Besim Hoti kaže da nije bilo eksplozije, već da se radi o pirotehničkim sredstvima, prenosi Reporteri.

- Radi se o pirotehnici, to nisu eksplozije koje izazivaju efekte razaranja, imaju zvučne efekte, nema povređenih. Kada je reč o Bosanskoj mahali to je područje, a ne jedna tačka - rekao je Hoti na RTV Dukađini.

Video: Uništena ručna granata u prostorijama Opštinske izborne komisije u Severnoj Mitrovici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA