• 3
 ≫ 

Kfor se izvinio zbog ulaska u dvorište dečjeg vrtića u Leposaviću: "Slučajno skrenuli u pogrešnu ulicu"

 ≫ 

U saopštenju se objašnjava da je kolona KFOR, pokušavajući da dođe do svog odredišta, svojim vozilima "slučajno skrenula u pogrešnu ulicu, ćorsokak''.

  • 3
Kosovo, KFOR, Kosovska Mitrovica

Foto: Tanjug/KFOR NATO

Patrola KFOR iz Regionalne komande Istok svojim vozilima je slučajno ušla na parking dečijeg vrtića u Leposaviću, vršeći danas svoje redovne operativne i bezbednosne dužnosti, zbog čega je komanda KFOR-a izdala saopštenje u kojem se izvinjava zbog incidenta.

U saopštenju se objašnjava da je kolona KFOR, pokušavajući da dođe do svog odredišta, svojim vozilima "slučajno skrenula u pogrešnu ulicu, ćorsokak''.

- S obzirom da se put naglo završio, kolona KFOR je htela da uđe na parking obližnjeg vrtića da bi okrenula vozila i vratila se putem kojim je i došla - piše u saopštenju.

Ipak, kako se navodi, zbog jezičke barijere patrola nije mogla da objasni svoje namere i zamoli da im se otvori kapija kako bi u dvorištu okrenula svoja vozila što je izazvalo zabunu u trajanju od desetak minuta.

KFOR u saopštenju objašnjava da je zbog pojačanih bezbednosnih mera preduzetih zbog pronalaska eksplozivnih naprava prethodnog dana u okolnim opštinama, pripadnik KFOR koji je nosio pancir izašao sa puškom iz vozila kako bi pružio pomoć vozaču i sprečio oštećenje vozila i objekata oko vrtića, što je izazvalo strah kod osoblja i dece.

- Izvinjavamo se zbog eventualnih nesporazuma i izvinjavamo se ako smo ometali rad vrtića. Želimo da uverimo sve da će KFOR uvek delovati s ciljem da garantuje bezbednost i bezbedno okruženje za sve građane Kosova. Misija KFOR predvođena NATO ostaje uvek spremna da pruži bilo kakvo pojašnjenje i nastavlja da deluje u okviru mandata dobijenog od Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija iz 2009. godine - navodi se u saopštenju KFOR.

Video: Zorica Jovanović: Pripadnici Kfora upali su na službeni ulaz dok su deca još spavala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima