• 3

Ministar Vesić čestitao Železničku Novu godinu

“Čestitam svim zaposlenima u železničkom sektoru Srbije Železničku Novu godinu koju će obeležiti veliki investicioni projekti izgradnje i modernizacije železničke infrastrukture”, poručio je Vesić

  • 3
Goran Vesić

Foto: Predrag Mitić

Na srpskim prugama, sutra stupa na snagu novi železnički red vožnje a taj dan železničari obeležavaju kao Železničku Novu godinu.

“Čestitam svim zaposlenima u železničkom sektoru Srbije Železničku Novu godinu koju će obeležiti veliki investicioni projekti izgradnje i modernizacije železničke infrastrukture”, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Pored ostalog, u novom redu vožnje je nastavak izgradnje brze pruge između Novog Sada i Subotice dok između Beograda i Niša započinje izgradnja brze pruge, što predstavlja za novu eru srpskih železnica.

"Nakon decenija i decenija praznih priča i obećanja koje ne ne znam ko sve nije davao krećemo sa izmeštanjem pruge iz centra Niša i modernizacijom deonice ka Dimitrovgradu, a dalje gradimo i prugu između Niše i Brestovca", naveo je Vesić.

Po novom železničkom redu vožnje, na prugama „Infrastrukture železnice Srbije“ biće 384 voza u putničkom saobraćaju, dok je u robnom transportu predviđeno ukupno 2.818 trasa za teretne vozove.

U putničkom saobraćaju „Srbija Voz“ je jedini prevoznik, do je u teretnom saobraćaju transportno tržište liberalizovano i u novom redu vožnje je čak 17 operatera, od kojih je samo „Srbija Kargo“ u državnom vlasništvu, podsetio je Vesić. U narednom periodu Ministarstvo će posvetiti posebnu pažnju železničkim preduzećima, što se posebno odnosi na Srbija Kargo koji je na tržištu. Ova preduzeća, pre svega Srbija Kargo, moraju i mogu bolje da posluju i tako odgovore na milijarde evra koje naša zemlja ulaže u železnicu rekao je Vesić.

Ministar je naglasio da je bezbednost železničkog saobraćaja i u novom redu najznačajniji zadatak svih kompanija u železničkom sektoru.

"Naravno, svi železničari svojim profesionalnim, odgovornim i posvećenim radom daju svoj puni doprinos ne samo uspešnoj realizaciji novog reda vožnje, već i ostvarivanju svih postavljenih poslovnih zadataka i ciljeva", poručio je ministar.

Tradicionalno, noć prelaska na novi red vožnje, železničari obeležavaju kao svoju Novu godinu.

"Železničkim kompanijama u Srbiji želim uspešan prelazak na novi red vožnje, a svim zaposlenima u železničkom sektoru ujedno čestitam Železničku novu godinu", poručio je ministar Vesić.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok