Poslanica Bundestaga o situaciji na KiM: "Kurs eskalacije od strane Kurtija mora da se okonča"

Poslanica Bundestaga je navela da situacija na KiM brine

  • 0
Kosovo Kosovska Mitrovica policija policajci specijalci Foto: Tanjug/Ivan Radulović

Eskalacija sukoba podstaknuta odlukama premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija mora da se završi, navela je poslanica stranke Levice u nemačkom Bundestagu i predsednica frakcije levice u Odboru za odbranu Žaklin Nastić, prenosi Tanjug.

- Duboko me brine kako tenzije na severu Kosova jačaju. Kurs eskalacije, koji je uglavnom podstaknut od strane kosovskog premijera Aljbina Kurtija mora da se okonča. Sva nastojanja sada moraju kao cilj da imaju održavanje i trajno garantovanje mirne koegzistencije na osnovu Rezolucije UN 1244 - napisala je Nastić na Tviteru.

Ona je dodala da je narod Balkana iskusio dovoljno patnje i bede, kao i da se stoga novi oružani sukob mora sprečiti svim diplomatskim sredstvima.

Podsetimo, tenzije na KiM danas su ponovo pojačane nakon hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića, a Srbi se okupljaju postavljajući barikade, dok su se u Kosovoskoj Mitrovici ponovo začule sirene oko 15 časova.

Video: Stević: Jutros je mirno u Kosovskoj Mitrovici ali su ljudi zabrinuti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA